O salată rapidă, nepretențioasă, hrănitoare, sănătoasă, pe care o puteți căra după voi la iarbă verde.
- 2 avocado;
- 1 roșie medie;
- 1 castravete mediu;
- ¼ ardei gras roșu;
- ¼ ardei gras galben;
- ¼ ardei gras portocaliu;
- ¼ ardei gras verde (dacă vă place ceva mai picant, puneți ½ de ardei);
- ¼ ardei iute roșu (dacă vă place ceva mai picant, puneți ½ de ardei);
- ¼ ardei iute verde;
- zeama de la ½ lămâie;
- sare, piper – după preferințe; preferințele mele înseamnă foarte puțină sare marină proaspăt râșnită (cam 1 vârf de cuțitaș) și piper mozaic (alb, negru, verde, roșu) proaspăt râșnit – ceva mai mult decât sarea.
- Ardeii iuți se curăță de nervuri și de sâmburi și se taie în fâșii înguste și scurte;
- Ardeii grași se curăță de nervuri și de semințe și se taie în cuburi cu latura de 4 – 5 mm;
- Ceapa se curăță și se taie rondele fine;
- Usturoiul se curăță și se toacă mărunt;
- Castravetele se curăță și se taie în cuburi cu latura de 4 – 5 mm;
- Roșia se taie în cuburi mici, îndepărtând semințele;
- Avocado se taie în jumătate pe lungime, i se îndepărtează sâmburele, apoi pulpa se scoate din coajă folosind o lingură, se feliază, iar feliile se taie în cuburi;
- Cuburile de avocado se stropesc imediat cu zeama de lămâie, pentru a preveni oxidarea rapidă;
Se amestecă ușor bucățile de avocado cu celelalte ingrediente porționate ca mai sus, se asezonează cu sare și piper și salata-i gata! N-are nevoie de ulei, avocado conține suficiente grăsimi vegetale. Merge bine cu pui sau pește la grătar.
S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!
Pingback: Salată de avocado | Bacau Expres
Pingback: Antreuri pentru mese festive – Guacamole și alte chestii cu avocado | Food and beyond…
Pingback: Salată de avocado cu somon | Food and beyond…