Salată de ardei capia copți

105O salată simplă, clasică de-a dreptul. Bună atunci când vreți într-adevăr să simțiți gustul ardeiului, neacoperit de alte arome complementare. Cel mai bine iese în sezon, când piețele gem de ardei. Se poate face și din ardei grași, însă aroma va fi alta.

Alegeți câțiva ardei capia bine dezvoltați, groși în carne. Îi ștergeți bine cu un prosop curat, apoi îi așezați într-o tavă, pe hârtie de copt. Puneți tava în cuptorul preîncălzit la temperatura maximă (240 ˚C). Ca să nu aveți surprize, înțepați ușor ardeii cu furculița.

Lăsați-i să se coacă în legea lor, 35 – 45 de minute. Cam la 10 – 15 minute mai umblați pe la ei și întoarceți-i.

După ce considerați că s-au copt suficient, scoateți-i într-un vas încăpător, pudrați-i cu sare fină și acoperiți vasul cu un prosop. Lăsați-i să asude 15 – 20 de minute, apoi curățați-i de pielița arsă și îndepărtați cotoarele și semințele. Rupeți-i în fâșii lungi, stropiți-i cu o linguriță de oțet balsamic, ceva ulei de măsline și potriviți gustul de sare. Nimic mai mult.

Merg de minune alături de o mâncare de fasole verde cu usturoi sau, mai bine, împreună cu o iahnie de fasole pregătită din boabe mari, care încă n-au apucat a se usca.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!