Salată de andive

Dacă salata boeuf (chiar și cea făcută cu carne de pasăre, ori chiar fără carne) vi se pare că vă ia prea mult timp ca s-o pregătiți ori este prea banală pentru a mai da pe cineva pe spate, încercați una din salatele cu andive pe care le găsiți aici.

Sau chiar pe cea descrisă mai jos; mai simplă, cu mai puține ingrediente.

Ce vă trebuie?

  • 5 andive mici (cca 200 g în total);
  • 3 – 4 fire de ceapă verde;
  • 125 g brânză Brie;
  • 2 linguri de iaurt grecesc cu 10% grăsime;
  • 1 cățel de usturoi;
  • 200 – 250 g maioneză de casă;
  • 1 pumn de miez de nucă;
  • 1 linguriță de boabe de piper roșu;
  • 1 – 2 crenguțe de busuioc proaspăt;
  • Sare marină și piper mixt proaspăt râșnit – după gust.

_102

_110

Cum procedați?

Pregătiți mai întâi maioneza. Dacă încă n-ați învățat cum se face sau cum se drege după ce-ați zbârcit-o, mai bine luați-o din market gata făcută. Puneți-o într-un castron mare în care să vă încapă și restul ingredientelor.

_101

Curățați ceapa verde, tăiați-o rondele și puneți-o în vasul cu maioneză.

_104

_105

Dacă v-ați făcut singuri maioneza, sigur v-a rămas un albuș de ou crud și unul fiert. Pe cel fiert îl puteți tăia în cuburi mici și pune în salată. Pe cel crud, nu.

Îndepărtați frunzele exterioare ale andivelor (asta ca să nu trebuiască să le spălați sau să le dezinfectați 😀 ), tăiați-le în două pe lungime și eliminați cotoarele. Dacă vă place gustul amărui al părții lemnoase, puteți lăsa cotoarele la locul lor.

_106

Tăiați apoi andivele transversal, în fâșii de circa 3 mm lățime.

_107

Întrucât se oxidează foarte ușor în contact cu aerul, pe măsură ce le tăiați aruncați-le în bolul cu maioneză și amestecați. În felul acesta, fiind lipsite de contactul cu oxigenul atmosferic (21% vol), nu trebuie să vă mai faceți griji din pricina lor.

_108

_109

Tăiați brânza Brie în cuburi. Ca să vă reușească este bine s-o țineți în prealabil câteva ceasuri la rece (0 – 2 ˚C) și s-o porționați imediat. Aruncați și cuburile de Brie în viitoarea salată.

_111

Pueți adăuga și iaurtul în care ați pus în prealabil un cățel de usturoi curățat și pisat, câteva picături de zeamă de lămâie și câteva picături de ulei de floarea-soarelui. Cam ca aici.

_113

_114

Asezonați salata cu sare și piper.

_112

Decorați cu miez de nucă, frunze proaspete de busuioc și boabe de piper roșu, apoi acoperiți-o cu o folie alimentară și dați-o la rece măcar 30 – 45 de minute înainte de servire.

_115

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

Leave a Reply

Your email address will not be published.