Salată cu hering afumat, grape-fruit, morcov și ceapă roșie

109O salată în care întâlnim două asocieri ciudate la prima vedere: pește afumat și grape-fruit, respectiv grape-fruit și ceapă. Tratate binomial, respectivele asocieri nu par îmbietoare. Însă trinomul rezultat este, într-adevăr, surprinzător. Rețeta nu-mi aparține, am primit indicațiile de la o specialistă în nutriție. Mulțumesc Marinela, a fost o salată pe cinste!

Ce vă trebuie?

  • 150 g hering afumat;
  • 1 grape-fruit mare, roșu;
  • 1 ceapă roșie, medie;
  • 1 morcov mic;
  • 1 linguriță de sare marină grunjoasă;
  • ¼ linguriță piper alb proaspăt măcinat;
  • 1 – 2 lingurițe ulei de măsline.

Cum procedați?

  • Grape-fruitul se taie în 2 jumătăți, pe “linia Ecuatorului”;
  • Se scoate miezul, iar emisferele de coajă se păstrează drept “cupe” pentru salată;
  • Miezul de grape-fruit se curăță de pielița albă, se păstrează doar pulpa, care se taie mărunt;
  • Ceapa curățată se toacă, se amestecă cu sarea și se lasă la odihnă 15 – 20 de minute, după care se spală bine și se stoarce, eliminându-se astfel sarea în exces și zemurile extrase de către sare;
  • Morcovul curățat se dă prin răzătoarea mică;
  • Peștele se taie în bucățele mici;
  • Se amestecă peștele cu pulpa de grape-fruit, ceapa și morcovul, se adaugă uleiul și se asezonează cu piperul proaspăt râșnit;
  • Se umplu cojile de grape-fruit cu acest amestec și se dau la rece.

Merge foarte bine această salată pe felii de pâine integrală prăjite, decorată cu felii subțiri de limetă. Este mult mai gustoasă după 24 h de la preparare, având timpul necesar de combinare a tuturor aromelor. Se servește în calitate de antreu.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

 

5 thoughts on “Salată cu hering afumat, grape-fruit, morcov și ceapă roșie

  1. Pingback: Peşte şi iarăşi peşte, ca pentru Duminica Floriilor | Food and beyond…

  2. Pingback: Gregory Smith

  3. Pingback: Ton, legume la abur, hribi | Food and beyond…

Leave a Reply to Karelia Mihaela Neacsu Cancel reply

Your email address will not be published.