Salată Caprese

200O salată de vară, pe cât de simplă, pe atât de perfectă. Reţeta originară include doar Mozzarella (de preferinţă din lapte de bivoliţă), roşii bine coapte, busuioc şi ulei de măsline.

Am mai întâlnit şi variante în care apar capere, măsline, usturoi, oregano. Totuşi simplitatea reţetei iniţiale merită încercată, măcar o dată. Conform tradiţiei italiene, salata Caprese se serveşte pe post de „antipasti” (adică înaintea felului principal – un antreu am zice noi ăştia mai franţuziţi).

Cum procedaţi?

  • Brânza Mozzarella se taie în felii groase de 3 – 4 mm. Ca să aibă şi aspect, folosiţi batoane cilindrice de brânză, cum sunt cele de la Paladin, de exemplu.
  • Roşiile, de asemenea, se taie în rondele la fel de groase (3 – 4 mm).
  • Peste felia de roşie suprapuneţi parţial o felie de Mozzarella. Puneţi apoi peste Mozzarella vreo două frunze de busuioc proaspăt. Tocmai aţi obţinut un drapel italian, roşu-alb-verde :D.
  • Continuaţi cu încă o felie de roşie, una de Mozzarella, fire de busuioc. Şi tot aşa, până epuizaţi materia primă.
  • Presăraţi totul cu puţină sare, nişte piper proaspăt râşnit, şi stropiţi cu un ulei de măsline extravirgin.
  • Eventual puteţi stoarce şi câteva picături de zeamă de lămâie.

Asta-i tot. Simplu, ochios, gustos.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.