Salată à la Russe

100Salata à la Russe este mai ceva decât berea fără alcool: dacă berea şoferilor are maxim 0,5% vol. alcool, salata asta n-are carne deloc! Cu maioneza corespunzătoare este numai bună de post.

 

Ce vă trebuie?

  • 5 cartofi albi potriviţi;
  • 2 ţeline mici;
  • 4 morcovi;
  • 5 – 6 castraveţi muraţi;
  • 1 cutie cu mazăre boabe;
  • 2 – 3 linguri de muştar clasic (nici dulce, dar nici iute);
  • 2 – 3 linguri de maioneză (preparată acasă, de la magazin sau chiar de post);
  • sare şi piper după gust.

Cum procedaţi?

  • Fierbeţi cartofii în coajă (30 min), morcovii şi ţelina curăţate (20 min).
  • Tăiaţi legumele în cuburi mici (5 x 5 x 5 mm maximum!).
  • Adăugaţi mazărea din conservă (bine spălată).
  • Tăiaţi mărunt castraveţii şi stoarceţi-i bine înainte de a-i adăuga în compoziţie (în caz contrar vor lăsa prea multă saramură şi se va „tăia” maioneza).
  • Adăugaţi muştar, maioneză, sare şi piper după gust şi malaxaţi până la omogenizare. Nu exageraţi cu tensiunile de forfecare! Stricaţi textura produsului.
  • Tapetaţi cu maioneză şi, dacă aveţi chef (eu n-am avut), ornaţi platoul.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!