Rulouri din piept de pui umplute cu Brie şi învelite în Prosciutto

000Arată bine, nu? Şi nu sunt nici chiar aşa de greu de făcut.

Ce vă trebuie?

Ingredientele sunt dintre cele mai banale: piept de pui (4 felii a 80 – 100 g), prosciutto crudo (8 felii), brânză Brie (cca. 100 g), ciuperci Champignon mici (2 – 3 buc.) pentru decor, sare şi piper (după gust). Cantităţile din paranteză sunt suficiente pentru 4 rulouri (socotiţi câte două rulouri de persoană).

Cum procedaţi?

  • Feliile de piept le bateţi uşor, învelite într-o folie alimentară. În acest mod (am mai spus-o, dar nu e rău s-o mai repet din când în când): a) carnea nu se rupe; b) nu se împrăştie peste tot mici bucăţele de carne, sucuri, ADN etc.; c) nu se murdăreşte nici blatul de lucru, nici ciocanul de bătut carnea.
  • Aşezaţi, parţial suprapuse două felii de Prosciutto;
  • Puneţi deasupra felia de piept de pui, pe care adăugaţi piper şi sare (nu prea multă sare, întrucât este suficientă în Prosciutto);
  • Peste pui puneţi două feliuţe subţiri de Brie;
  • Acum rulaţi uşor de la un capăt la celălalt, presând uşor, până obţineţi un rulou.
  • Aşezaţi rulourile cu îmbinarea în partea de jos, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Introduceţi pentru 20 – 25 de minute tava cu rulouri în cuptorul preîncălzit la 200°C.
  • Adăugaţi ciupercile feliate, râşniţi deasupra puţin piper mozaic şi daţi din nou la cuptor pentru încă 20 – 25 de minute.

Vă recomand drept garnitură nişte cartofi cuptorizaţi cu oregano şi ceapă verde. Merge şi-un pahar de Fetească Albă, demisec.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănatoşi!

 

1 thought on “Rulouri din piept de pui umplute cu Brie şi învelite în Prosciutto

  1. Wow, awesome blog structure! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your web site is wonderful, let alone as} the content!

Leave a Reply to Just A. Spammer Cancel reply

Your email address will not be published.