Rulouri din clătite umplute

001aNu e mare filozofie, dar e de efect. În plus, tăiate rondele pot satisface musafirii politicoşi (care „decât” gustă).

Aveţi nevoie de trei elemente principale:

  • suportul, respectiv clătitele;
  • liantul, adică o cremă tartinabilă pe bază de brânzeturi;
  • pata de culoare, dată de un filé afumat: rozaliu – portocaliu (somon), roşu – brun (ton).

002a002b003a004a005a006a

Drept liant puteţi utiliza orice produs de genul „brânză proaspătă de vaci cu verdeţuri” sau vă puteţi prepara propriul liant din urdă sau ricotta amestecate cu smântână sau iaurt gras (10% grăsime), în care aruncaţi o mână de mărar tocat mărunt, ceva sare (doar la nevoie) şi nişte piper proaspăt râşnit.

Întindeţi liantul pe aproape toată suprafaţa clătitei, mai puţin segmentul de cerc pe care se face închiderea. Puneţi peste liant feliuţele de filé (somon, ton etc.), sau chiar felii subţiri de jambon, pancetta sau prosciuto. Rulaţi bine clătita, ungeţi cu pastă de brânză şi capătul de închidere şi lipiţi (ar trebui să stea şi fără adaos de superglue).

007a008a009a

Daţi pentru măcar două ceasuri la rece înainte de a felia rulourile.

010 001011

 

 

 

Spor la treabă!

012