Cam aşa ceva am să pun şi pe masa de Crăciun (pe lângă multe altele). Este un preparat „furat” de la Adi Hădean (https://www.adihadean.ro/2012/11/rulada-aperitiv-cu-pui-si-legume/). Când aveţi timp, intraţi pe blogul lui (www.adihadean.ro). Merită.
Dintr-un piept de pui (fără piele, fără os) obţineţi patru bucăţi pe care le întindeţi cu ciocanul de bătut carne. Când bateţi carnea, înveliţi-o în folie alimentară. Primo: nu se rupe; secundo: nu sar bucăţele mici sau stropi prin toată bucătăria.
Pe bucata astfel întinsă puneţi sare şi piper, ceva parmezan ras şi apoi aşezaţi în linie dreaptă:
- bastonaşe de morcov fiert (dar nu prea tare);
- boabe de mazăre verde (proaspete sau congelate);
- bastonaşe de ardei gras (roşu, galben sau verde).
Rulaţi bucata de piept cu atenţie şi fixaţi-o temporar cu scobitori (din lemn). Treceţi ruladele astfel obţinute într-o tavă tapetată cu foaie de copt, pudraţi cu sare, piper şi condimente (cardamom sau nucşoară), stropiţi cu ulei de măsline şi daţi la cuptorul preîncălzit la 190 – 200 °C până se rumenesc frumos.
Lăsaţi la răcit, scoateţi scobitorile şi feliaţi cu un cuţit bine ascuţit.
Pingback: Masa de Crăciun a bloggerului care n-a tăiat porcul | Food and beyond…
Pingback: Antreuri pentru mese festive – Diverse chestii | Food and beyond…