Există multe preparate care necesită roşii uscate. Roşiile pot fi uscate la soare (procedeu de durată, aplicabil numai vara), sau în cuptor (tehnică „all seasons”).
Cu a doua tehnologie, în numai 3 – 6 ore puteţi obţine roşii uscate. Am utilizat roşii cherry din două motive: 1) uscarea este rapidă (diametrul particulelor este mic – vezi influenţa dp asupra vitezei de uscare în cursul de Fenomene de transfer şi operaţii unitare 🙂 ); 2) sunt singurele roşii de pe piaţă care încă mai au gust de roşii 😀 ).
- Roşii cherry evident 🙂 ;
- Oregano;
- Sare marină.
- Spălaţi roşiile şi tăiaţi-le în jumătate;
- Puneţi-le pe un grătar într-o tavă (cum se vede în poză), cu tăietura în sus (verde-n sus, cum ar zice miliţienii, nu poliţiştii 🙂 );
- Presăraţi-le cu oregano şi cu sare marină proaspăt râşnită;
- Puneţi tava în mijlocul cuptorului preîncălzit la temperatura MINIMĂ;
- Lăsaţi-le în cuptor cam 2 ½ – 3 ore (dacă le lăsaţi 4 ore, o să obţineţi o minunăţie de cărbune activ 🙂 ).
Le folosiţi imediat ca atare sau le conservaţi în ulei de măsline.
Pingback: Roşii cherry uscate | Bacau Expres
Usa cuptorului trebuie sa stea intredeschisa, ca rosiile sa nu ajunga scrum.
Prea tarziu 🙂
Pingback: Salată de fasole boabe | Food and beyond…