Roşii cherry uscate

002Există multe preparate care necesită roşii uscate. Roşiile pot fi uscate la soare (procedeu de durată, aplicabil numai vara), sau în cuptor (tehnică „all seasons”).

Cu a doua tehnologie, în numai 3 – 6 ore puteţi obţine roşii uscate. Am utilizat roşii cherry din două motive: 1) uscarea este rapidă (diametrul particulelor este mic – vezi influenţa dp asupra vitezei de uscare în cursul de Fenomene de transfer şi operaţii unitare 🙂 ); 2) sunt singurele roşii de pe piaţă care încă mai au gust de roşii 😀 ).

Ce vă trebuie?

  • Roşii cherry evident 🙂 ;
  • Oregano;
  • Sare marină.

Cum procedaţi?

  • Spălaţi roşiile şi tăiaţi-le în jumătate;
  • Puneţi-le pe un grătar într-o tavă (cum se vede în poză), cu tăietura în sus (verde-n sus, cum ar zice miliţienii, nu poliţiştii 🙂 );
  • Presăraţi-le cu oregano şi cu sare marină proaspăt râşnită;
  • Puneţi tava în mijlocul cuptorului preîncălzit la temperatura MINIMĂ;
  • Lăsaţi-le în cuptor cam 2 ½ – 3  ore (dacă le lăsaţi 4 ore, o să obţineţi o minunăţie de cărbune activ 🙂 ).

Le folosiţi imediat ca atare sau le conservaţi în ulei de măsline.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

4 thoughts on “Roşii cherry uscate

  1. Pingback: Roşii cherry uscate | Bacau Expres

  2. Pingback: Salată de fasole boabe | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.