Rondele de cartofi dulci la cuptor

100Despre cartofii dulci v-am mai îndrugat nişte poveşti în diferite articole de pe blog. Cum să faceţi un piure de cartofi dulci descoperiţi în acest articol, sau în acesta în care vă vorbeam despre nişte cotlete de porc italo-americane. Cartofi dulci umpluţi cu … cartofi dulci, găsiţi aici. Un aperitiv de mare succes este cel bazat pe cartofi dulci la cuptor, tăvăliţi în prealabil prin boia dulce şi ulei de măsline.

Tot la cuptor puteţi pregăti nişte rondele de cartofi dulci, pe care le puteţi prezenta simplu (poate cu puţin sos Remoulade) drept gustări calde. Aceleaşi rondele pot servi drept suport pentru nişte sparanghel învelit în prosciutto (sau jambon) şi dat uşor la cuptor.

Vă trebuie cel puţin un cartof dulce pe care îl spălaţi bine şi apoi îl ştergeţi frumos şi îl feliaţi în rondele de 3 – 4 mm grosime. Într-o tavă în care aţi pus o hârtie de copt pe care aţi stropit-o cu ulei de măsline aşezaţi ordonat rondelele de cartof, fără a le suprapune. Le condimentaţi cu puţină sare şi piper, după care daţi tava la cuptorul în prealabil preîncălzit la 200 °C pentru circa 15 minute. Întoarceţi rondelele pe partea opusă şi mai daţi-le încă 10 minute la cuptor, după care sunt numai bune de mâncat.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

11 thoughts on “Rondele de cartofi dulci la cuptor

  1. Pingback: Sparanghel în jambon | Food and beyond…

  2. Website traffic doesn’t come easy these days. It’s hard and it usually takes a long time. In many cases, too much time… So much that you might be ready to call it quits.

  3. Pingback: TSD

  4. Traffic is the key to any website business. I found a company that has been an amazing resource in building our traffic and the communication back and forth has been refreshing. I use most of the services offered by this company and I am now getting hundreds of targeted visitors to my website every day.

  5. Pingback: Sparanghel în jambon | Bacau Expres

  6. Pingback: Antreuri pentru mese festive – Diverse chestii | Food and beyond…

  7. Pingback: Sparanghel înfășat | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.