Pulpe de pui cu legume şi cartofi

000O masă simplă, nepretenţioasă. Merge şi pe post de cină uşoară. Dacă aveţi legume proaspete, e foarte bine. Dacă nu, le puteţi folosi şi pe cele congelate.

Pulpele de pui dezosate şi fără piele se spală bine, se usucă cu şervete absorbante şi se rumenesc în tigaia antiaderentă în care aţi pus o lingură de ulei de sâmburi de struguri. Acoperiţi tigaia cu un capac şi lasaţi să se rumenească pulpele cam 3 – 4 minute pe fiecare parte.

Legumele se fierb la abur 10 – 20 de minute (verificaţi cartofii cu furculiţa). Sparanghelul şi broccoli fierb mai rapid decât cartofii. Dacă sunt proaspete, le puneţi la fiert cu 5 – 7 minute mai târziu decât cartofii. Dacă sunt congelate le puneţi aşa cum sunt (fără decongelare), odată cu cartofii.

Peste legumele fierbinţi râşniţi puţină sare şi adăugaţi o feliuţă de unt, iar peste pulpe râşniţi sare şi piper (negru sau amestec mozaic), chiar înainte de servire.

Un pahar de vin alb, un Sauvignon Blanc sec, de exemplu, nu are de ce să strice.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

1 thought on “Pulpe de pui cu legume şi cartofi

  1. Pingback: Pulpe de pui cu legume şi cartofi | Bacau Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.