Pulpe de pui cu kaiser și măsline

Pentru ca trecerea de la meniurile bogate în porc îngurgitate cu prilejul sărbătoririi Crăciunului și a trecerii în noul an la verdețurile ușoare cu care v-ați propus să dați jos kilogramele acumulate („v-ați propus” nu este același lucru cu „ați reușit”) să nu fie prea abruptă, m-am gândit că preparatul de mai jos ar fi cel mai indicat. Ceva ușor: niște de pulpe de pui, ușor „asezonate” cu umpic de afumătură. Că sigur v-a mai rămas câte ceva.

205

Ce vă trebuie?

  • 5 pulpe de pui dezosate
  • 5 felii subțiri (2 – 3 mm) de kaiser
  • 10 măsline negre, dezosate și ele (adică fără sâmburi)
  • 3 – 4 frunze de busuioc proaspăt
  • 2 – 3 linguri de ulei vegetal (floarea-soarelui, sâmburi de struguri)
  • 100 mL vin roșu sec sau demisec (un Cabernet Sauvignon sau un Pinot Noir)
  • Sare, piper – după gust.

Cum procedați?

Întindeți pulpele desfăcute, asezonați-le cu sare și piper.

201

Tăiați kaiserul în felii subțiri, măslinele feliați-le în rondele (tot subțiri), iar busuiocul rupeți-l în bucăți mici.

202

203

Așezați rondelele de măsline pe jumătate din pulpa întinsă, presărați-le cu bucățele de busuioc. Pe cealaltă parte a pulpelor așezați câte o felie de kaiser, apoi pliați pulpele ca și cum ați închide o carte deschisă. Dacă nu stau astfel împachetate, ajutați-le cu o scobitoare sau o frigăruie scurtă.

206

Așezați pulpele astfel pregătite într-o tavă în prealabil unsă cu ulei.

207

Turnați în tavă, pe lângă pulpe, vinul roșu, apoi acoperiți tava cu o hârtie de copt, în prealabil bine umezită și apoi stoarsă.

208

Întroduceți tava în cuptorul în prealabil preîncălzit la 180 – 190 ˚C și lăsați-o circa 30 de minute, cât să se înăbușească pulpele de pui.

209

Îndepărtați foaia de copt, ungeți pulpele cu lichidul din tavă și mai lăsați-o apoi în cuptor încă 30 – 40 de minute, până când carnea de pui se rumenește frumos, iar kaiserul devine crocant. Din când în când ungeți pulpele cu lichidul din tavă. Ultimele 5 minute puteți încălzi cuptorul cu flacăra din boltă.

210

În calitate de garnitură vă recomand fie un orez simplu (fiert, evident), fie ușor îmbunătățit (vezi aici cum se poate îmbunătăți), fie niște ciuperci pregătite ca aici. Sau doar sotate.

214

212

La manual scrie că vinul asociat preparatului trebuie să fie același cu cel utilizat la gătit (dacă ați folosit vreunul). În caz că l-ați consumat pe tot cât ați pregătit pulpele (asta neînsemnând neapărat că l-ați turnat pe tot în tavă), vă recomand un rosé sprințar de la Părăul Acvilei, din județul California.

215

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

1 thought on “Pulpe de pui cu kaiser și măsline

  1. Foarte faina postarea. Tocmai am dat peste blogul tau si am vrut sa spun ca mi-a placut foarte mult sa rasfoiesc postarile de pe blogul tau. La urma urmei, ma voi abona la fluxul tau rss si sper sa scrii din nou foarte curand!|

Leave a Reply

Your email address will not be published.