Pulpe de pui cu cartofi noi la cuptor

200Pentru că grătarul de duminică a fost supraîncărcat, pulpele şi copănelele marinate special în acest scop au trebuit transformate repede-repede într-o mâncare gătită. Din oareşce pulpe a ieşit chestia prezentată aici; celelalte pulpe şi copănelele au sfârşit în tavă, la cuptor, alături de o mână de cartofi noi şi câţiva căţei de usturoi vechi. Cum carnea era deja marinată (vezi aici cu ce şi cum), misiunea a fost foarte simplă. Au trebuit doar curăţaţi cartofii şi dezghiocat usturoiul. Restul a făcut cuptorul, aproape de capul lui. Probabil o să vă întrebaţi de ce a trebuit să mai curăţ cartofii, dacă tot erau noi (dacă nu vă întrebaţi e şi mai bine). Pentru că nu erau noi-nouţi, abia scoşi din pământul strămoşesc. Erau nişte cartofi aduşi tocmai din Egipt, a căror coajă n-a vrut în ruptul capului să se desprindă doar prin frecare cu apă şi sare grunjoasă.

Drept pentru care, după ce am uns uşor tava cu puţin ulei de măsline, am pus în ea carnea bine scursă de marinadă, cartofii tăiaţi în jumătăţi, ceva sare, piper şi oregano, plus vreo câţiva căţei de usturoi întregi, necurăţaţi. Am acoperit tava cu o hârtie de copt bine udată şi apoi stoarsă (aşa m-a învăţat Jamie Oliver) şi am pus-o la cuptor (care în prealabil fusese încins la 200°C). După o jumătate de oră am întors carnea, am răscolit puţin cartofii, am udat din nou hârtia de copt şi am acoperit la loc tava, pe care am mai lăsat-o încă 30 de minute la cuptor. După ce s-au năduşit împreună (carnea şi cartofii) vreme de un ceas, am scos definitiv foaia de copt, am stropit totul cu o jumătate de pahar de vin roşu şi am mai lăsat să se rumenească conţinutul încă 15 – 20 de minute.

N-am mai apucat să fac poze despre cum se aşează pe farfurie, dar cred că la treaba asta vă descurcaţi şi singuri 🙂 .

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

6 thoughts on “Pulpe de pui cu cartofi noi la cuptor

  1. Pingback: Pui picant cu cartofi noi | Food and beyond…

  2. Pingback: Ceafă de porc în crustă de ierburi, piper şi muştar, la cuptor | Food and beyond…

  3. Super!
    Imi place si modul cum e prezentata reteta 😛 nostim si cu ..gust .
    Iami, ca deja mi s-au activat papilele gustative si cred ca am sa merg sa imi prepar bunatatea asta.. <3
    Ciao!
    R.

  4. Pingback: Masa de Crăciun a bloggerului care n-a tăiat porcul | Food and beyond…

  5. Pingback: Food & Beyond – 10 din (aproape) 300 | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.