Pulpe de pui Cajun cu cartofi ţărăneşti şi salată de sezon

100Sună ciudat asocierea exoticului pui Cajun cu autohtonii cartofi ţărăneşti. Însă arată binişor, iar de gust, ce să mai vorbim. Încercaţi şi singuri!

Una dintre caracteristicile bucătăriei Cajun o reprezintă amestecul de condimente utilizat în prepararea cărnii, fie că este vorba de pui, porc, vită, oaie sau peşte. Un amestec de astfel de condimente (se găsesc la Selgros) conţine, printre altele, sare, usturoi, zahăr, ghimbir, chimion, coajă de lămâie, piper negru, chilli, cardamom, oregano, lămâiţă.

Ce vă trebuie?

  • 2 pulpe de pui dezosate;
  • zeama de la ½ lămâie;
  • 1 linguriţă amestec de condimente Cajun;
  • 1 lingură de ulei din sâmburi de struguri;
  • ½ kg cartofi noi;
  • 1 – 2 fire de ceapă verde;
  • 100 g costiţă de porc sau kaiser;
  • sare şi piper pentru garnitură.

Cum procedaţi?

  • Pulpele bine spălate şi uscate se taie în fâşii lungi şi se pun la marinat cu zeama de lămâie şi condimentele Cajun, pentru 2 – 3 ore, la rece;
  • Cartofii se fierb în coajă (10 – 15 minute), se curăţă şi se taie în rondele groase (dacă sunt mari cartofii, rondelele se taie în jumătăţi sau în sferturi);
  • Se încinge uleiul într-o tigaie antiaderentă în care se aruncă fâşiile de pui bine scurse de marinadă;
  • Se călesc bine în tigaie 8 – 10 minute, întorcându-le pe toate părţile, până când sunt bine rumenite, după care se scot (bine scurse de excesul de ulei) şi se ţin aproape;
  • În uleiul din tigaie se rumeneşte puţin costiţa de porc tăiată în bucăţi potrivite;
  • Peste costiţă se aruncă în tigaie cartofii şi ceapa verde tăiată rondele;
  • Se căleşte amestecul 2 – 3 minute se asezonează cu sare şi piper, după care se adaugă în tigaie bucăţile de pui şi se mai ţine pe foc încă 2 – 3 minute, amestecând;
  • Se opreşte flacăra, se acoperă tigaia cu un capac şi se lasă 2 – 3 minute să se dezvolte şi să se întrepătrundă toată aromele.

Merge foarte bine acest preparat alături de o salată clasică (roşii, castraveţi, ceapă verde, ridichi de lună, untişor, ulei de măsline, sare) şi un pahar aburit de Sauvignon Blanc (sec sau demisec).

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.