Pulpă de viţel cu sos Teriyaki la grătar

100Din pulpa de viţel se taie, perpendicular pe fibră, felii groase de aproximativ 2 cm. Se presară feliile cu bicarbonat de sodiu, se acoperă cu apă (sau bere) şi se lasă 2 – 3 ore la rece să se frăgezească.

Se spală apoi foarte bine carnea şi se pune într-o pungă resigilabilă împreună cu o marinadă preparată din sos de soia şi sos Teriyaki. Pentru fiecare felie de carne se socoteşte o lingură de sos de soia şi o linguriţă de sos Teriyaki. Se agită bine punga, astfel încât marinada să se împrăştie pe toată carnea. Se lasă la rece 1 – 2 h.

Se scoate carnea din marinadă, se scurge excesul de lichid şi se asezonează cu puţin piper mozaic (de sare nu mai este nevoie, având sosul de soia suficientă).

Se aşază bucata de carne pe grătarul bine încins, deasupra jarului şi se lasă 3 – 4 minute. Se întoarce cu ajutorul unui cleşte (fără a o înţepa) şi se mai lasă 3 – 4 minute şi pe cealaltă faţă. În acest mod carnea prinde o crustă rumenă la exterior, menţinându-şi toate sucurile în interior.

Se serveşte alături de o salată de sezon (roşii, castraveţi, ceapă verde etc.), cu cartofi noi copţi în spuză şi/sau ciuperci la grătar.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

2 thoughts on “Pulpă de viţel cu sos Teriyaki la grătar

  1. Pingback: Pui picant cu cartofi noi | Food and beyond…

  2. Pingback: Preparate la grătar | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.