Pui Gorgonzola – rețetă rapidă

Nu trebuie neapărat să mergeți la cârciumă pentru pui gorgonzola. Vi-l puteți pregăti și singuri. Nu vă ia mai mult de 15 minute.

Dacă vreți și alte variante de sos gorgonzola sau de pui gorgonzola, găsiți aici sau aici.

Ce vă trebuie?

Cantitățile enumerate sunt pentru 2 – 3 porții.

  • 350 g fileuri din piept de pui;
  • 2 linguri de ulei vegetal (preferabil din sâmburi de struguri);
  • Sare marină, piper mixt (ambele proaspăt râșnite) – după gust.

Pentru sos:

  • 250 mL smântănă grasă (32% grăsime) nefermentată;
  • 150 g brânză Gorgonzola cremoasă;
  • 1 – 2 linguri cremă de brânză cu smântână (opțional);
  • Un strop de piper negru sau mixt;
  • 4 – 5 frunze de busuioc;
  • 1 linguriță semințe de floarea soarelui (opțional).

Cum procedați?

Dacă nu folosiți fileuri gata tranșate, tăiați pieptul de pui în fâșii nu mai groase de 1 cm.

_102

Puneți carnea într-un bol, adăugați peste ea sare, piper și ulei și masați-o bine, folosind o mănușă de unică folosință.

_103

_104

Între timp, puneți la încins pe flacăra aragazului o tigaie antiaderentă – fără ulei. În tigaia încinsă rumeniți la foc mediu spre mare fâșiile de piept de pui, 5 – 7 minute pe fiecare parte.

_105

_106

_107

În paralel, puneți la încălzit într-o cratiță, la foc potrivit, smântâna.

_108

Tăiați brânza Gorgonzola în cuburi cam de 1,5 cm, apoi adăugați-o în smântâna fierbinte.

_109

_110

Amestecați continuu până când amestecul de brânză și smântănă devine omogen. Puteți adăuga, dacă doriți, și niște cremă de brânză cu smântână. Mie-mi rămăsese un rest uitat prin frigider și-am zis că-i păcat să nu-l valorific.

_111

_112

Dați un clocot, asezonați cu piper și luați sosul de pe foc. Nu-i nevoie să-i adăugați sare, are Gorgonzola suficientă.

_113

Turnați sosul peste bucățile rumenite de piept de pui sau invers. Cât se impregnează puiul cu sos, aveți timp de-un aperitiv. Sau spălați busuiocul și rupeți-l în bucăți mici. Cât privește semințele de floarea soarelui, vă recomand să le cumpărați gata decojite.

_114

_115

_116

Puteți acompania preparatul cu un pahar de Syrah rosé și cu o coajă de pâine cu care să curățați sosul rămas în farfurie.

_118

_119

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

2 thoughts on “Pui Gorgonzola – rețetă rapidă

  1. Pingback: Fettuccine cu sos Gorgonzola | Food and beyond…

  2. Pingback: Piept de pui cu ciuperci și sos Gorgonzola | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.