Pui cu chimion şi sos de mango

107Se întâmplă să vă mai rămână bucăţi mici de piept de pui care nu pot fi transformate în şniţele, rulade, rulouri, Cordon Bleu etc?

E păcat să nu le recuperaţi, mai ales că aveţi posibilitatea de a le transforma rapid într-o mâncare gustoasă şi … exotică.

Ce vă trebuie?

Pe lângă bucăţile de carne de pui (nu trebuie să fie neapărat piept) rămase din diverse tehnologii, mai aveţi nevoie de (cantităţile corespund la circa 250 g piept de pui; pentru alte cantităţi faceţi voi calculele – fie cu regula de trei simplă, fie prin metoda bilanţului de materiale 🙂 ):

  • ½ linguriţă curcuma (pentru culoare);
  • ½ linguriţă chimion/cumin (nu chimen) măcinat (pentru aromă);
  • un praf de piper mozaic proaspăt râşnit;
  • 2 linguri sos de soia (ţine loc şi de sare);
  • 2 linguri vin roşu sec;
  • ½ lingură ulei vegetal;
  • 2 linguri sos picant de mango (îl găsiţi la sticluţă, în raionul de chinezării de la hypermarket).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cum procedaţi?

  • Turnaţi condimentele, sosul de soia şi vinul peste bucăţile de carne. Frământaţi bine – manual – carnea, până când condimentele se repartizează uniform (ar fi bine să folosiţi o mănuşă de unică folosinţă, întrucât curcuma este un colorant foarte bun şi tenace!).
  • Lăsaţi carnea la marinat, la rece, minim 1 oră, maxim peste noapte.
  • Stirfraiţi apoi carnea într-o jumătate de lingură de ulei (preferabil de wok, aromat; în lipsă de măsline sau sâmburi de struguri), la foc mediu spre mare, până scăpaţi de zeamă.

Puteţi servi asezonat cu sos picant de mango fie ca aperitiv, fie ca fel principal, cu garnitură de orez sau de tăieţei.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

2 thoughts on “Pui cu chimion şi sos de mango

  1. Pingback: Piept de pui cu midii la wok | Food and beyond…

  2. Pingback: Piept de pui cu midii la wok | Bacau Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.