Prăvălia din Pleșcoi, acum și la Orizont în Bacău

Am vizitat “Prăvălia din Pleșcoi” încă înainte de a se deschide oficial în Bacău. Am văzut o grămadă de omuleți care se agitau în a decora vitrinele și interiorul magazinului. Și i-am văzut și pe cei doi băieți (că așa se văd de la mine) care se agitau ca totul să fie în regulă.

Am încercat să pătrund în magazin în ziua deschiderii, dar dorința mea fu anihilată de prezența maldărului de curioși, maldăr regăsit în jurul măsuței din stradă (evident taxată drept “insalubră” de către câțiva cârcotași), unde se ofereau, întru degustare, produsele firmei. Pe gratis, evident.

Am revenit a doua zi, când afluxul de potențiali clienți s-a mai domolit. Am avut ocazia să discut cu unul dintre promotorii conceptului zonal. Și am discutat in paradigma patron-client, fără ca “patronul” să știe că “clientul” este un tip hârșit în materie de produse alimentare. Apreciez faptul că nu a încercat să mă aburească cu concepte de genul “100% natural”, așa cum suna reclama, ci mi-a spus cinstit ce și cum fac producătorii din Pleșcoi. Și cum marfa lor ajunge în galantare mai târziu, producția nefiind accelerată cu  ajutorul injecțiilor de soluții saline ori a fumului lichid.

Pe antreprenorul cu care am discutat l-am văzut în magazin și înainte de deschidere, dar și a doua, și a treia zi. Volubil, deschis oricăror informații. A doua zi după deschiderea oficială (în Duminica Paștelui Catolic/Floriilor Ortodoxe), când eram singurul client, înconjurat de trei vânzătoare amabile, a preluat un grup de potențiali clienți din cartierul Tache, grup alcătuit din: o doamnă cu fuste multe, cozi și dinți de aur, un puradel și un domn încălțat cu ciocate, pe care i-a invitat să guste din produsele expuse la vânzare. Nu știu dacă respectivul grup a cumpărat ceva, dar atitudinea patronului m-a convins să calc din nou pragul prăvăliei.

Am revenit, am făcut cumpărături, voi reveni. În ciuda celor care, precum vulpea la struguri, emit păreri pertinente, gen “prea scump”, “nu se pretează la salariile noastre”, “suntem pensionari săraci” ș.a.m.d. Dar nah, dacă e gratis să scriem pe Facebook, csf? Ncsf!

Vă las cu imaginile. (Mai multe poze cu deschiderea prăvăliei, găsiți în Deșteptarea).

101

102

103

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

1 thought on “Prăvălia din Pleșcoi, acum și la Orizont în Bacău

  1. Pingback: Prăvălia din Pleșcoi, acum și la Orizont în Bacău – Bacău Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.