Porc pe canapea

100

Sau „Pig on the couch” cum ar suna traducerea în engleză din meniurile unor restaurante 🙂 🙂 !

Un preparat rapid, pe care nu l-am mai văzut până acum, aşa că v-aş rămâne recunoscător dacă mi-aţi semnala ceva similar văzut sau gustat. Am să intru direct în subiect.

Ce vă trebuie?

  • 2 felii de cotlet de porc fără os, groase cam de 1 cm;
  • 2 felii de pâine cu secară;
  • 2 ouă;
  • 4 roşii cherry, tăiate în jumătate;
  • un fir de ceapă verde, tăiat în rondele;
  • 50 – 70 g brânză Grana Padano (dar merge şi parmezan sau altă brânză tare), dată prin răzătoarea mică;
  • 2 linguri sos de soia;
  • 2 linguri sos Worcester;
  • 3 linguri de ulei vegetal (din sâmburi de struguri, de exemplu):
  • un praf de piper mozaic (negru, alb, roşu, verde), proaspăt râşnit.

(cantităţile sunt pentru două porţii)

Cum procedaţi?

  • Amestecaţi sosul Worcester şi cel de soia şi înmuiaţi în el cotletele de porc spălate şi şterse de excesul de apă, în prealabil condimentate cu piper. Lăsaţi-le la marinat cam 15 – 20 de minute.
  • Încingeţi 2 linguri de ulei într-o tigaie şi prăjiţi în el, la foc mediu spre mare, cotletele: 3 minute pe o parte şi încă 2 pe cealaltă parte.
  • Într-o tavă unsă cu ce-a de-a 3-a lingură de ulei puneţi feliile de pâine şi îmbibaţi-le cu restul de sos rămas de la marinarea cotletelor.
  • Aşezaţi peste fiecare bucată de pâine câte un cotlet şi spargeţi peste fiecare cotlet câte un ou (sfat suplimentar, ca să vă iasă figura şi să nu fugăriţi oul prin tavă: spargeţi gălbenuşul!).
  • Presăraţi peste ou jumătate din cantitatea de brânză rasă.
  • Daţi tava pentru 15 minute la cuptorul preîncălzit în prealabil la 200°C.
  • Adăugaţi deasupra jumătăţile de roşii cherry şi rondelele de ceapă verde şi daţi din nou la cuptor pentru încă 15 minute.
  • Presăraţi deasupra restul de brânză, eventual decoraţi cu inele de ceapă verde şi/sau frunze de pătrunjel şi serviţi fierbinte.

Se poate mânca simplu sau alături de o garnitură de legume preparate la wok.

Puteţi acompania cu un vin roşu sec, de exemplu un cupaj de Merlot şi Cabernet Sauvignon de la Cramele Recaş.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

1 thought on “Porc pe canapea

  1. Pingback: Porc pe canapea | Bacau Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.