Denumirea preparatului sper că nu v-a speriat 🙂 . Dacă ziceam direct „cartofi ţărăneşti cu piept de pui” n-ar mai fi fost aşa de interesant. Sunt nişte cartofi „ţărăneşti” un pic mai altfel. Am renunţat la clasicul porc pe care l-am înlocuit cu pieptul de pui, pe care l-am „globalizat” aromându-l cu oleacă de ghimbir ras. A ieşit ceea ce se vede. Mâncare aleasă, n’est ce pas?
- 100 – 150 g piept de pui (pot fi şi „căzături” de la alte mâncăruri mai elevate);
- 4 cartofi potrivit de mari;
- 3 ouă;
- 75 – 100 g caş afumat tăiat în cuburi mici;
- o căpăţână de usturoi, curăţată şi tăiaţi căţeii în rondele mici;
- o legătură de ceapă verde tăiată rondele/inele;
- o bucată de ghimbir (2 – 3 cm), curăţat şi ras;
- 1 lingură de pătrunjel verde tocat mărunt;
- 1 lingură de ulei de sâmburi de struguri;
- 3 linguri de ulei de floarea soarelui;
- sare marină şi piper amestec (roşu, verde, alb, negru) proaspăt râşnite.
- Se taie pieptul de pui în cuburi mici (circa 1 cm);
- Se asezonează cu sare şi piper şi se amestecă bine cu ghimbirul ras şi pătrunjelul tocat;
- Se lasă 30 – 45 de minute să-şi tragă aromele, apoi excesul de ghimbir se îndepărtează;
- Se rumenesc bucăţile de piept în puţin ulei de sâmburi de struguri, la foc iute, până cand devin arămii (cam 5 – 7 minute);
- Se fierb cartofii în coajă, 15 – 20 de minute;
- Se curăţă şi se taie semirondele groase de 5 – 7 mm;
- Se încinge uleiul de floarea soarelui într-o tigaie antiaderentă şi se adaugă cartofii;
- Se potrivesc de sare şi piper şi se rumenesc cartofii la foc mediu 5 minute, amestecând sporadic;
- Se adaugă ceapa verde, se amestecă, se căleşte 2 – 3 minute;
- Se adaugă usturoiul, se amestecă, se căleşte 2 – 3 minute;
- Se adaugă puiul, se amestecă, se căleşte 2 – 3 minute;
- Se adaugă caşul, se amestecă continuu până când acesta se topeşte;
- Se adaugă ouăle bătute cu sare şi piper, se amestecă până când acestea se încorporează uniform, încă 1 – 2 minute.
Pingback: Pommes de terre paysannes au blanc de poulet | Bacau Expres