Piure din recuperări

100

O garnitură rezultată ca subprodus atunci când pregătim o supă limpede de legume pe care o folosim în diverse preparate: supe-creme, sosuri etc. Am mai vorbit, pe larg, despre ce se poate face cu legumele fierte, aici.  De această dată subiectul principal a fost supa-cremă de ciuperci, pentru care a fost necesar cam 1 litru de supă de legume.

Legumele cu pricina au constat în doi morcovi, trei pătrunjei mai piperniciți, o țelină pirpirie și doi cartofi nu mai mari decât ouăle de gâscă. Curățate și tăiate rondele sau cuburi (după caz) nu prea mari, au fiert molcom preț de o jumătate de ceas în apă sărată.

După ce supa limpede s-a dus în treaba ei ca să mai subțieze ciupercile, legumele rămase s-au reîncarnat într-un gustos piure. Tot ce le-a mai trebuit a fost puțin unt și (eventual) puțină sare. Puteți folosi și unt normal. Eu le-am combinat cu două cuburi mici (a câte 20 g bucata) de unt mai special, unul aromatizat cu usturoi, celălalt cu ierburi.

Gustul și aroma piureului rezultat s-au potrivit de minune pe lângă niște felii de piept de pui tăvălite prin ou și pesmet și rumenite apoi atât cât trebuie (3 – 4 minute pe fiecare parte) în ulei de răsărită, la foc potrivit.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

1 thought on “Piure din recuperări

  1. Pingback: Mușchi de porc la cuptor cu ierburi și usturoi | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.