Piure de țelină

100Dacă sunteți sătui de piureul de cartofi, dacă v-ați săturat de eterna garnitură de legume la abur, iar cartofii prăjiți au prea multă acroleină (în caz că nu știți ce este și ce face dați un sărci pe Gugle), încercați acest Soylent Green 😀 . Un piure de țelină cu o culoare care ne aduce aminte de Irlanda sau de wallpaper-ul din Windows XP 😀

Ce vă trebuie?

  • O țelină (de circa 400 – 500 g)
  • O legătură de pătrunjel verde;
  • 50 g unt;
  • 50 mL lapte, smântănă sau iaurt (după preferințe);
  • ½ linguriță de sare.

Cum procedați?

  • Curățati țelina și tăiați-o în cuburi mari, cam de  2 cm;
  • Puneți-o la fiert în apă cu sare, cam 15 – 25 de minute, socotite de când clocotește apa;
  • Scurgeți de apă, adăugați pătrunjelul verde spălat și tocat mare, untul și mixați bine toată compoziția;
  • După ce s-a omogenizat piureul, adăugați lapte, smântână sau iaurt, după gust, dorință și ce aveți la dispoziție, astfel încât să-l aduceți la consistența dorită; puteți să-l lăsați și fără aceste adaosuri, dacă pe lângă el ați pregătit o friptură cu sos.

Se pretează drept garnitură la o friptură la tavă (mușchi sau cotlet), la un cotlet a la Buddy Valastro, ba chiar și la o ceafă de porc!

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

1 thought on “Piure de țelină

  1. Pingback: Cotlet de porc în bere neagră la cuptor | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.