Astăzi avem o garnitură simplă, ușor de realizat, care înlocuiește cu succes eternul piure de cartofi. Se potrivește bine cu majoritatea cărnurilor fripte. Merge chiar și alături de cotletele lui Buddy Valastro.
- 1 țelină potrivită sau ½ de țelină mare;
- 2 fire de ceapă verde (doar partea verde);
- 30 g unt;
- 1 vârf de cuțit de sare.
- Curățăți țelina și tăiați-o în cuburi cam de 1,5 cm;
- Spălați și curățăți ceapa; partea verde tăiați-o în rondele fine;
- Puneți țelina la fiert în apă cu sare;
- Fierbeți țelina 15 – 20 de minute (măsurate de când clocotește apa), până când intră ușor furculița în ea;
- Scurgeți apa, eventual păstrați un păhărel, pentru cazul în care piureul iese prea ferm;
- Adăugați untul, ceapa verde și pasați totul bine; dacă este necesar, mai adăugați puțină apă în care a fiert țelina, ori puțin lapte;
- Potriviți gustul de sare.
Cam asta ar fi totul. Tocmai v-ați procopsit cu o garnitură care merge de minune alături de niște coaste de miel rumenite în cuptor, cu sos de usturoi copt și cu salată de sfeclă roșie și hrean.
Pingback: “Grătar” din piept de pui – la tigaie | Food and beyond…