Piept de pui rapid

100Nu sunt un fan al nenumăratelor gadgeturi de uz bucătăresc (deja am introdus două barbarisme în aceeași propoziție) însă, sub presiunea reclamelor de care orice-ai face nu scapi, mi-am luat (era în 2012) un draicucăr. L-am folosit de 2 – 3 ori ca să pregătesc niște cartofi, iar de mai bine de un an ocupă inutil un spațiu în debara. N-am prea fost entuziasmat de rezultatele obținute cu cartofii și n-am mai insistat. Probabil că sunt eu mai atehnic și nu mă pricep la dispozitivele astea supersofisticate. Așa că dacă vreau cartofi copți, îi coc în cuptor (chiar dacă durează de 2 ori mai mult), dacă vreau cartofi „natur”, îi fierb la abur, iar dacă vreau cartofi prăjiți, mă mai gândesc.

Dar nu despre draicucăr doream să povestesc, ci despre un prânz rapid, pentru care aveţi nevoie de câteva felii de piept de pui dezosat (tăiat ca pentru şniţele) şi de nişte cartofi.

Cartofii se spală bine şi se pun la copt în draicucăr. Sunt numai buni de mâncat în 25 – 35 minute, cu puțin unt pe deasupra și niște pătrunjel verde (pentru decor).

Feliile de pui se stropesc bine cu sos de soia, se condimentează cu piper şi curcuma (pentru culoare, dar nu numai).

Se prăjesc într-un strop de ulei (ungeți doar tigaia antiaderentă sau folosiți tigaia-grill) 3 minute pe o parte, apoi încă 2 – 3 minute pe cealaltă.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

1 thought on “Piept de pui rapid

  1. You should take part in a contest for probably the greatest blogs on the web. I will advocate this web site!

Leave a Reply

Your email address will not be published.