Rapid şi simplu. O încropeală pentru două persoane, care necesită:
- 1/2 piept de pui dezosat ( max. 400 g),
- 1 lingură de vin alb,
- 1 lingură de sos de soia,
- 1 lingură de ulei de arahide,
- 1 linguriţă de zahăr brun,
- 1 legătură de ceapă verde,
- 200 g tăieţei de orez pentru wok (prefierţi).
- Tăiaţi pieptul de pui în cuburi de 2,5 cm (aproape 1 inch);
- Tăiaţi ceapa rondele (inclusiv partea verde);
- Amestecaţi vinul alb cu sosul de soia, zahărul brun;
- Adăugaţi bucăţile de pui şi ceapa, amestecând bine;
- Lăsaţi o oră la frigider (amestecând carnea din când în când) să se marineze;
- Încingeţi în wok uleiul de arahide până când începe să fumege. Adăugaţi carnea şi ceapa (o să vă cam împroaşte dacă nu scurgeţi bine marinada) şi „stirfraiţi” (de la « stir-fry ») câteva minute, până când carnea devine arămie şi se caramelizează zahărul;
- Scoateţi carnea, iar în uleiul rămas prăjiţi la foc mediu tăieţeii, pănă când se înmoaie şi devin aurii. (Dacă tind să se ardă, adăugaţi un sfert de cană de apă).
Bucataria asiatica este una dintre preferatele mele. Gatesc in stil asiatic de cate ori am ocazia. Si am sa incerc si aceasta reteta. Spor la gatit!