Piept de pui rapid, în stil asiatic

106Rapid şi simplu. O încropeală pentru două persoane, care necesită:

Ce vă trebuie?

  • 1/2 piept de pui dezosat ( max. 400 g),
  • 1 lingură de vin alb,
  • 1 lingură de sos de soia,
  • 1 lingură de ulei de arahide,
  • 1 linguriţă de zahăr brun,
  • 1 legătură de ceapă verde,
  • 200 g tăieţei de orez pentru wok (prefierţi).

Cum procedați?

  • Tăiaţi pieptul de pui în cuburi de 2,5 cm (aproape 1 inch);
  • Tăiaţi ceapa rondele (inclusiv partea verde);
  • Amestecaţi vinul alb cu sosul de soia, zahărul brun;
  • Adăugaţi bucăţile de pui şi ceapa, amestecând bine;
  • Lăsaţi o oră la frigider (amestecând carnea din când în când) să se marineze;
  • Încingeţi în wok uleiul de arahide până când începe să fumege. Adăugaţi carnea şi ceapa (o să vă cam împroaşte dacă nu scurgeţi bine marinada) şi „stirfraiţi” (de la « stir-fry ») câteva minute, până când carnea devine arămie şi se caramelizează zahărul;
  • Scoateţi carnea, iar în uleiul rămas prăjiţi la foc mediu tăieţeii, pănă când se înmoaie şi devin aurii. (Dacă tind să se ardă, adăugaţi un sfert de cană de apă).

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

1 thought on “Piept de pui rapid, în stil asiatic

Leave a Reply

Your email address will not be published.