Piept de pui pe pat de ciuperci în sos de vin

100Sau „pizza fără blat”, cum a botezat soţia mea acest preparat născut din întrebarea „oare ce mai e prin frigider?”.

Ce vă trebuie?

  • 4 felii de piept de pui dezosat (cam 300 – 400 g);
  • ½ kg ciuperci champignon;
  • 250 g brânză Mozzarella;
  • 75 g brânză Grana Padano (sau parmezan);
  • 20 g unt condimentat (Barbecue);
  • 1 ceapă galbenă medie;
  • 4 – 6 căţei de usturoi;
  • 10 – 12 roşii cherry;
  • sare şi piper după gust;
  • 1 lingură de ulei de măsline;
  • 150 mL vin alb sec;
  • 100 mL apă.

Cum procedaţi?

  • Spălaţi bine ciupercile sub jet de apă şi desprindeţi cozile de pălării;
  • Tăiaţi Mozzarella în felii (rondele) de circa 5 mm grosime;
  • Daţi parmezanul prin răzătoarea mare;
  • Spălaţi căţeii de usturoi, zdrobiţi-i uşor cu latura cuţitului şi lăsaţi-i în coajă;
  • Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o solzişori;
  • Condimentaţi feliile de piept cu sare şi piper, după gust;
  • Ungeţi o tavă încăpătoare cu ulei de măsline;
  • Presăraţi în tavă ceapa în strat subţire;
  • Puneţi căţeii de usturoi printre solzişorii de ceapă;
  • Peste ceapă aşezaţi pălariile ciupercilor cu gura în sus, cât mai uniform distribuite, într-un singur strat;
  • Condimentaţi ciupercile cu sare şi piper;
  • Aşezaţi peste ciuperci feliile de piept, iar peste acestea cozile ciupercilor;
  • Daţi tava la cuptorul preîncălzit la 220°C pentru 15 minute şi încă 5 minute pe grill (cu flacără din bolta cuptorului);
  • Turnaţi în tavă apa şi vinul şi acoperiţi totul cu o foaie de copt îmbibată cu apă şi apoi stoarsă bine;
  • Reglaţi cuptorul la 200°C şi lăsaţi tava acoperită în cuptor încă 35 – 40 de minute;
  • Îndepărtaţi foaia de copt şi adăugaţi pe fiecare felie de piept câte o bucăţică de unt;
  • Acoperiţi apoi bucăţile de piept cu feliile de Mozzarella;
  • Peste Mozzarela puneţi roşiile cherry întregi şi presăraţi cu parmezanul dat prin răzătoarea mare;
  • Daţi din nou tava la cuptor, neacoperită, pentru încă 15 – 20 de minute la 200°C.

Preparatul se serveşte fierbinte, decorat cu pătrunjel verde şi acompaniat cu un vin alb sec sau demisec.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

1 thought on “Piept de pui pe pat de ciuperci în sos de vin

  1. Pingback: Piept de pui pe pat de ciuperci în sos de vin | Bacau Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.