Piept de pui marinat cu sos de piper, lămâie şi iaurt – la cuptor

000Un preparat sănătos, întrucât conţine mult usturoi (se recomandă a fi consumat în seara care precede Sfântul Andrei 🙂 ).

Ce vă trebuie?

Nişte piept de pui dezosat, feliat ca pentru şniţele (4 felii ~ 350 g), o lingură de sos de piper, două linguri de sos de lămâie, 100 g iaurt gras (vă recomand iaurtul grecesc de la Olympus, cu 10% grăsime), o lingură de ulei de măsline (sau de pulpă de măsline), vreo 4 – 6 căţei de usturoi, necurăţaţi, dar bine spălaţi.

Cum procedaţi?

  • Feliile de piept de pui se pun la marinat pentru vreo patru ceasuri în amestecul de sos de piper, sos de lămâie şi iaurt.
  • Se scot feliile de piept de pui, se scurge excesul de marinadă (care se păstrează), se trag în tigaia antiaderentă unsă cu ulei de măsline, câte 3 minute pe fiecare faţă (din care 1 minut cu tigaia acoperită), la flacără medie.
  • Se trec feliile de piept într-o tavă antiaderentă unsă cu ulei de măsline, se adaugă usturoiul, restul de marinadă şi se dau la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 30 de minute. La 15 minute se întorc pe partea cealaltă.

 

Se servesc cu o garnitură de urechi de lemn preparate la wok, acompaniate de un vin alb, sec (Riesling – de preferinţă).

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.