Piept de pui în zeamă de lămâie verde cu mentă sălbatică şi sos Rémoulade

100

Am să intru direct în subiect:

Ce vă trebuie?

  • 300 – 350 g piept de pui dezosat, feliat ca pentru şniţele;
  • zeama de la o lămâie verde (o puteţi înlocui cu zeamă de limetă sau de lămâie obişnuită – de aia care arată aşa: 🙂 );
  • 4 – 5 frunzuliţe de mentă sălbatică proaspătă, iar dacă n-aţi fost pe câmp s-o culegeţi puteţi folosi şi varianta „domestică”;
  • ½ linguriţă amestec de condimente Cajun (sau ½ linguriţă praf de ghimbir);
  • ¼ linguriţă piper mozaic proaspăt râşnit;
  • 2 – 3 linguriţe de ulei de măsline (dacă recolta de măsline a fost slabă, puteţi înlocui cu ulei de floarea-soarelui);
  • 2 linguri de sos Rémoulade;
  • un praf de sare marină;
  • vreo trei cartofi noi fierţi în coajă.

Cum procedaţi?

  • Preparaţi o marinadă bătând bine cu o furculiţă uleiul şi zeama de lămâie şi aruncând în ea condimentele Cajun, piperul şi frunzele de mentă rupte în bucăţele (rupându-le eliberează mai rapid uleiurile esenţiale dătătoare de aromă);
  • Cufundaţi în marinadă, pe rând, întorcându-le pe ambele părţi, feliile de piept şi lăsaţi-le apoi la rece, împreună cu marinada, măcar 30 – 45 minute;
  • Încingeţi o tigaie antiaderentă (sau o tigaie-grill), fără ulei;
  • Trageţi la tigaie, la foc iute, timp de 2 – 3 minute, pieptul de pui împreună cu marinada;
  • Potriviţi de sare;
  • Când apa din marinadă s-a cam dus, micşoraţi focul şi rumeniţi frumos bucăţile de carne pe toate părţile.

Lângă bucăţile aromate de carne tăiaţi câteva felii de cartof fiert, adăugaţi peste ele sosul Rémoulade şi puţin piper roşu (roz) proaspăt râşnit. Un pahar de rosé demisec de la Cramele Recaş face casă bună cu ceea ce se vede în farfurie.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

P.S. Uitasem să vă zic ceva despre sos. Eu am folosit unul gata preparat (care are tot felul de conservanţi, antioxidanţi, potenţatori de aromă, E-uri într-o literă). Dacă aveţi timpul şi dispoziţia necesară, puteţi să vi-l preparaţi singuri, aşa cum vă învaţă Costăchel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.