Piept de pui împachetat în jambon

200Celor care sunt înnebuniţi după carnea de porc, dar ştiu că nu prea au voie, le recomand această soluţie de compromis care încearcă să împace capra cu varza, sau mai bine zis porcul cu puiul.

Ce vă trebuie?

  • O bucată de piept de pui de vreo 300 g;
  • 6 feliuţe subţiri de jambon crud uscat;
  • 10 – 12 ciupercuţe champignon;
  • 2 – 3 cartofi;
  • 20 g unt cu usturoi;
  • 50 – 75 g iaurt grecesc (10% grăsime);
  • sare, piper, boia dulce după gust;
  • o crenguţă de rozmarin proaspăt;
  • 2 linguri de ulei de măsline.

Cum procedaţi?

  • Pieptul de pui îl tăiaţi în 3 bucăţi lunguieţe, de-a lungul fibrei;
  • Trageţi bucăţile de piept la tigaie, în puţin ulei încins, câte 2-3 minute pe toate părţile, până se albeşte carnea;
  • Condimentaţi bucăţile de piept fierbinţi cu sare, piper, boia dulce şi rozmarin;
  • Înfăşuraţi bucăţile de piept de pui în felii de jambon, apoi aşezaţi-le într-o tavă antiaderentă unsă cu ulei;
  • Adăugaţi ciupercuţele Champignon întregi şi daţi tava la cuptorul preîncălzit la 200°C, pentru 25 – 35 minute;
  • Cât puiul stă la cuptor fierbeţi cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cuburi, cam 15 – 20 de minute în apă cu sare, scurgeţi-i şi pasaţi-i cu unt, iaurt şi sare după gust.

Serviţi cu salată de sfeclă roşie şi hrean şi asortaţi cu un roşu demisec de la Cramele Recaş.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

1 thought on “Piept de pui împachetat în jambon

  1. Pingback: Piept de pui împachetat în jambon | Bacau Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.