Piept de pui cu spaghete şi sos “Patru brânze”

000Pentru a respecta adevărul istoric, declar pe proprie răspundere că acest preparat nu este gătit de mine. Când am ajuns acasă era deja gătit şi parţial mâncat de către autoare.

O să vă povestesc în schimb cum se face. Probabil ştiţi deja că „un Săgetător nu schimbă becuri, dar vă poate explica oricand cum să o faceţi”.

Ce vă trebuie?

Aveţi nevoie de nişte paste (spaghete din făină integrală, de ex.), ceva piept de pui şi un sos „Patru brânze” [2,3% Mascarpone, 2% brânză presată, 1,7% Emmental, 1% Rochefort (sic). În plus mai conţine smântănă (8%), amidon modificat, ulei de floarea soarelui, proteine din lapte, unt, gumă de xantan, betacaroten (drept colorant), nucşoară, piper şi ceva E-uri: stabilizatori, corector de aciditate. Datele sunt preluate de pe eticheta suplimentară, scrisă în limba (aproximativ) română cu font de 4 🙂 ].

Cum procedaţi?

  • Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
  • Se taie pieptul de pui în fâşii de 5 × 5 × 35 mm. Se rumenec frumos fâşiile în tigaia unsă cu ulei.
  • Se adaugă sosul „Patru brânze”, se amestecă, se dă un clocot.
  • Se toarnă compoziţia din tigaie peste pastele fierte şi scurse.
  • Opţional se mai poate adăuga extra-sos, aşa cum reiese şi din imaginile anexate.

 

 

 

 

 

P.S.: După gustul meu aş fi pus şi două – trei fire de busuioc proaspăt.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

 

3 thoughts on “Piept de pui cu spaghete şi sos “Patru brânze”

  1. Imi place sosul ala atat de mult ca uneori il mananc cu lingura, direct din borcan. It’s probably very bad for me but oh so delicious.

    • Normal că’i bad! Poţi să-ţi faci singură aşa ceva, fără E-uri. Numai că neavând conservanţi şi stabilizatori trebuie mâncat RPD 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.