Piept de pui cu midii la wok

000Nu este un fel de mâncare propriu zis, este mai degrabă un procedeu de valorificare a deşeurilor/co-produselor sau a surplusurilor rămase de la alte preparate. Vă povesteam aici cum resturile de piept de pui pot fi valorificate sub formă de de mâncare asiatică. Când am preparat pieptul de pui umplut cu midii, pe lângă „miejii” de la piept (sub 100 g), m-am trezit şi cu vreo opt – zece midii „decojite”, care deja trecuseră prin diverse faze de prefierbere, congelare, decongelare şi evident nu mai puteau fi păstrate în condiţii de siguranţă, deci trebuiau consumate hic et nunc. Date fiind cantităţile mici, cel mai bine s-ar fi potrivit un „stir-fry” (stirfrai cum îi zic eu pe româneşte).

Ce vă trebuie?

  • resturi de carne de pui, tăiată în bucăţele mici;
  • midii prefierte decongelate;
  • 1 linguriţă de curcuma;
  • ½ linguriţă amestec indian pentru Pui Tandoori;
  • 2 linguri sos de soia;
  • 2 linguri vin roşu demidulce;
  • 1 lingură ulei din sâmburi de struguri.

Cum procedaţi?

  • Amestecaţi puiul cu condimentele, sosul de soia şi vinul;
  • Frământaţi/masaţi bine carnea (nu uitaţi să folosiţi o mănuşă – curcuma colorează mai bine decât Wellaton 😀 ) şi daţi-o la rece pentru 30 de minute – 1 oră;
  • Adăugaţi în amestec, chiar înainte de prăire, midiile;
  • Încingeţi wokul uns cu ulei şi aruncaţi în el carnea, midiile şi marinada;
  • Stirfraiţi la flacără medie spre mare până când carnea de pui se rumeneşte şi se evaporă lichidul din marinadă, rămânând un sos gros (cam 3 – 5 minute sunt suficiente).

Cam atât!

Peste carne mai puteţi adăuga diverse sosuri şi o puteţi mânca în calitate de aperitiv, sau puteţi pregăti un fel principal (pentru o persoană 🙂 ), cu garnitură de legume stirfraite, orez sau tăieţei. Eu i-am pus alături nişte cartofi copţi la cuptor cu sos de iaurt şi usturoi. Ar cere şi un pahar de vin alb, mai demisec de felul lui.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

2 thoughts on “Piept de pui cu midii la wok

  1. Pingback: Piept de pui cu midii la wok | Bacau Expres

  2. Great post. I was checking constantly this blog and I am impressed! Very helpful info particularly the last part 🙂 I care for such info much. I was looking for this certain info for a long time. Thank you and best of luck.

Leave a Reply

Your email address will not be published.