Piept de pui cu cartofi copţi

000A trecut şi Crăciunul. Luaţi o pauză de la salata boeuf, sarmale, piftie etc. şi încercaţi să vă hrăniţi normal, fără să epuizaţi stocurile de Triferment sau Colebil din casă. Gândiţi-vă că până la Sf. Ion mai aveţi de tras. Un piept de pui v-ar prinde bine.

001002000Tăiaţi-l felii subţiri, ca pentru şniţele. Condimentaţi-l cu sare şi piper. Puteţi să-l faceţi la grătar, dar merge şi la tigaie. Ungeţi tigaia antiaderentă cu două – trei picături de ulei de măsline şi rumeniţi feliile de piept, la foc mediu, cu tigaia acoperită, cam 3-4 minute pe fiecare parte. Puneţi alături vreo doi cartofi copţi (îi puteţi face în tigaia dry cooker: bine spălaţi, şterşi de apă şi lăsaţi cam un ceas la flacără minimă; din când în când îi mai rostogoliţi pentru a se coace uniform), peste care aruncaţi un praf de sare şi, eventual, un bob de unt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.