Piept de pui, cartofi, ceapă verde, şunculiţă ţărănească …

200Cam astea ar fi ingredientele majore ale unui „Poitrine de poulet avec ses pommes de terre paysannes et cerfeuil d’ornament”. Sună bine, nu? Dacă-i ziceam „Piept de pui cu cartofi ţărăneşti şi hasmaţuchi” parcă nu mai era atât de interesant. Mai trebuiau pe platou nişte puncte şi linii din sosuri cât mai colorate şi era gata preparatul de măcar 10 Euro/porţie.

Ce vă trebuie?

Pentru o porţie ceva mai mare decât cea din poză (adică una de 20 Euro 😀 ) vă trebuie:

  • 2 felii de piept de pui (cam 120 – 150 g);
  • 2 cartofi noi;
  • 50 g şunculiţă ţărănească, bacon, kaiser sau similare;
  • 2 fire de ceapă verde;
  • 20 g unt;
  • 1 linguriţă de ulei de măsline;
  • sare şi piper, după gust;
  • 1 – 2 fire de pătrunjel şi de hasmaţuchi – accesorii fără de care preparatul nu dă bine în poză!

Cum procedaţi?

  • Curăţăţi cartofii şi-i tăiaţi în felii groase;
  • Tăiaţi şunculiţă în bucăţele nu prea mici;
  • Tăiţi ceapa inele;
  • Ungeţi o tavă cu capac cu unt (nu şi pe capac);
  • Adăugaţi în tavă cartofii, şunculiţa, ceapa şi asezonaţi cu sare şi piper;
  • Acoperiţi tava cu capacul şi daţi-o la cuptorul preîncălzit la 200 °C pentru 40 – 45 de minute;
  • Pe la jumătatea timpului, răscoliţi puţin cartofii, să se rumenească uniform;
  • Într-o tigaie antiaderentă încingeţi uleiul de măsline şi rumeniţi în el feliile de piept asezonate cu sare şi piper (cam 3 minute pe fiecare parte ar fi suficient pentru nişte felii nu mai groase de 5 – 7 mm).

Asta-i tot. Nu uitaţi să ornaţi farfuria platoul cu hasmaţuchi.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

1 thought on “Piept de pui, cartofi, ceapă verde, şunculiţă ţărănească …

  1. Pingback: De ce la unii se poate? | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.