Pesto de pătrunjel

100Alt pesto, de data aceasta de pătrunjel. Şi cu o tuşă de busuioc şi zeamă de lămâie verde. Pesto genovese „adevărat” am mai făcut (nu-l căutaţi, că n-aveam blog pe vremea aceea), pesto de leurdă iarăşi am făcut – cu busuioc sau fără busuioc. A venit şi vremea celui de pătrunjel. Tehnologia rămâne aceeaşi, se schimbă doar câteva ingrediente.

Ce vă trebuie?

  • 2 legături de pătrunjel verde;
  • 2 – 3 căţei de usturoi;
  • câteva frunzuliţe de busuioc proaspăt (cu cât mai multe, cu atât mai aromat);
  • 25 – 30 g fulgi de migdale (se pot înlocui cu seminţe de pin sau cu miez de nucă);
  • 25 – 30 g parmezan sau Grana Padano;
  • 3 – 5 linguri de ulei de măsline;
  • zeama de la ½ lămâie verde;
  • ¼ linguriţă sare marină;
  • un vârf de cuţit de piper de Cayenne (este foarte iute, aşa că puneţi cu milă).

Cum procedaţi?

  • Spălaţi bine pătrunjelul (mai scurtaţi din lujeri), eliminaţi excesul de apă cu şervete absorbante, rupeţi-l în bucăţi mari şi tocaţi-l la robot (blender) împreună cu sarea, piperul Cayenne şi usturoiul curăţat;
  • Adăugaţi zeama de lămâie verde, fulgii de migdale, parmezanul rupt în bucăţi (sau dat pe o răzătoare mare) şi frunzele de busuioc;
  • Mixaţi în robot (blender) până la omogenizare;
  • Adăugaţi uleiul de măsline, puţin câte puţin, până când obţineţi o pastă de consistenţa dorită (normal n-ar trebui să fie prea fluidă, să nu curgă din lingura înclinată la 45°).

Pesto-ul de pătrunjel se poate folosi ca şi cel clasic, ca sos pentru paste, fripturi, legume la grătar. Puteţi chiar să faceţi tartine din pâine prăjită unsă cu pesto.
S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

6 thoughts on “Pesto de pătrunjel

  1. Pingback: Cotlet de porc la cuptor, cartofi copţi şi pesto de pătrunjel | Food and beyond…

  2. Pingback: Sos pentru dovlecei (vinete) la grătar | Food and beyond…

  3. Pingback: Sos pentru dovlecei (vinete) la grătar | Bacau Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.