Pepene galben învelit în jambon

100Nu prea aveţi mult de muncit ca să încropiţi un astfel de aperitiv şi dulce, şi sărat, şi aromat. Pepenele îl alegeţi mai micuţ (sub 1 kg), bine copt. Îl tăiaţi în jumătate, îl goliţi de sâmburi, iar apoi îl tăiaţi sub formă de rondele. Rondelele, la rândul lor, se taie în sferturi şi se curăţă de coajă. Nu vă mai rămâne decât să înfăşuraţi pe fiecare bucată de pepene câte o feliuţă subţire de jambon (crud-uscat sau afumat), să presăraţi puţin piper alb (sau mai bine un mix de piper alb, negru, verde, roşu) măcinat mare. Puteţi să decoraţi rulourile cu nişte firicele de arpagic sau cu frunzuliţe de oregano proaspăt.

 

Se servesc bine răcite, drept aperitiv, alături de un rosé sec, de asemenea bine răcit.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

2 thoughts on “Pepene galben învelit în jambon

  1. Pingback: Pepene galben învelit în jambon | Bacau Expres

  2. Pingback: Antreuri pentru mese festive – Diverse chestii | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.