Pe scurt, cu scoici

Chiar fără veleități de chef sau aere de șef la brișcă, puteți pregăti un antreu cald într-un timp record, cu ce găsiți la îndemână prin congelator.

Asta, cu condiția ca în prealabil să fi dat o raită prin raioanele specializate în pește și fructe de mare ale unor supermarketuri.

Luați așa:

  1. Una bucată cutie cu midii verzi de Noua Zeelandă. Blanșate și congelate. Am găsit așa ceva în Selgros (mai demult, ce-i drept).
  2. Una bucată (pungă) cu scoici St. Jaques semipreparate și congelate. Găsiți în Lidl, în special în cadrul “săptămânii franceze”, adică în acea săptămână în care produsele din Franța care nu s-au vândut în timp util în alte zone ale Europei sunt aduse în Est și comercializate la un preț acceptabil, înainte să le expire termenul de valabilitate. Dat fiind că sunt tipic franțuzești, s-ar putea să le găsiți și în Auchan, Cora sau Carrefour.

_106

_101

Puneți produsele respective în congelator și aveți grijă să nu uitați de ele. Le folosiți când sunteți puși în situația să vă impresionați musafirii: “vai dragă, dar noi numai din astea consumăm”.

Când e momentul, preîncălziți cam 10 – 15 minute cuptorul la 180 ˚C.

Puneți într-o tavă încăpătoare scoicile congelate (întotdeauna cu conținutul în sus) și dați-le la cuptorul preîncălzit pentru 10 minute, mai întâi.

_102

Puneți peste scoicile neozeelandeze (puteți pune chiar și peste celelalte, că nu mor) niște parmezan ras, nu mult, cam cât se vede în poze.

_103

Mai dați tava cu scoicile încă 4 – 5 minute la cuptor, după care le puteți servi.

_104

_105

Aveți grijă să aveți alături un vin alb sec de calitate (Chardonnay sau Chablis), sau chiar Champagne.

Dacă voi sunteți cei care trebuie să fiți impresionați, nu așteptați să vi se aducă și pâine. Nici nu cereți.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

Leave a Reply

Your email address will not be published.