Păstrăv la cuptor

100Pastrav la cuptorCând găsiţi păstrăv proaspăt, nu rataţi această experienţă.

Ce vă trebuie?

  • 1 păstrăv de 400 g curăţat de solzi şi eviscerat;
  • 2 – 3 crenguţe de cimbru proaspăt;
  • 2 – 3 fire de oregano proaspăt;
  • 2 felii de lămâie;
  • 5 – 6 căţei de usturoi;
  • sare, piper, ulei de măsline.

Cum procedaţi?

  • Se unge tava cu ulei de măsline;
  • Se sărează şi pipărează peştele pe interior;
  • Se umple peştele cu cimbru, oregano, 2 – 3 căţei de usturoi curăţaţi, 2 jumătăţi de felie de lămâie;
  • Se sărează şi se pipărează peştele pe exterior;
  • Se decorează cu cimbru, oregano şi lămâie;
  • Se stropeşte cu câteva picături de ulei de măsline;
  • Se pun în tavă 4 căţei de usturoi zdrobiţi cu latul cuţitului, necurăţaţi;
  • Se preîncălzeşte cuptorul (pe gaz) la 220°C;
  • Se dă tava cu peştele la cuptor pentru 20 de minute, apoi 5 minute pe grill (cu flacără din bolta cuptorului).

Sugestie de garnitură:

  • mămăligă şi mujdei de usturoi;
  • piure din legume fierte în supă de pui (morcov, păstârnac, ţelină, cartof) cu unt aromatizat cu ierburi.

Sugestie de vin:

  • Riesling Italian sec (Cramele Recaş sau Domeniile Tohani);
  • Gewurtztraminer de Jidvei.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!