Când găsiţi păstrăv proaspăt, nu rataţi această experienţă.
Ce vă trebuie?
- 1 păstrăv de 400 g curăţat de solzi şi eviscerat;
- 2 – 3 crenguţe de cimbru proaspăt;
- 2 – 3 fire de oregano proaspăt;
- 2 felii de lămâie;
- 5 – 6 căţei de usturoi;
- sare, piper, ulei de măsline.
Cum procedaţi?
- Se unge tava cu ulei de măsline;
- Se sărează şi pipărează peştele pe interior;
- Se umple peştele cu cimbru, oregano, 2 – 3 căţei de usturoi curăţaţi, 2 jumătăţi de felie de lămâie;
- Se sărează şi se pipărează peştele pe exterior;
- Se decorează cu cimbru, oregano şi lămâie;
- Se stropeşte cu câteva picături de ulei de măsline;
- Se pun în tavă 4 căţei de usturoi zdrobiţi cu latul cuţitului, necurăţaţi;
- Se preîncălzeşte cuptorul (pe gaz) la 220°C;
- Se dă tava cu peştele la cuptor pentru 20 de minute, apoi 5 minute pe grill (cu flacără din bolta cuptorului).
- mămăligă şi mujdei de usturoi;
- piure din legume fierte în supă de pui (morcov, păstârnac, ţelină, cartof) cu unt aromatizat cu ierburi.
- Riesling Italian sec (Cramele Recaş sau Domeniile Tohani);
- Gewurtztraminer de Jidvei.
Pingback: Păstrăv aromatizat la tigaie cu legume fierte la abur | Food and beyond…
Pingback: Păstrăv aromatizat la tigaie cu legume fierte la abur | Bacau Expres
Pingback: Pseudo-polentologos (Fals tratat de mămăligologie) | Food and beyond…
Pingback: Peşte şi iarăşi peşte, ca pentru Duminica Floriilor | Food and beyond…
Pingback: Filé de păstrăv la tigaie cu cartofi natur – un clasic românesc | Food and beyond…
Pingback: File de pastrav la tigaie cu cartofi natur – un clasic romanesc | Bacău Expres
Pingback: Păstrăv pe pat de lămâie la cuptor | Food and beyond…