Păstrăv curcubeu la tigaia grill

Acum vreo șase ani cam pe vremea asta, am luat niște păstrăv curcubeu de la Pescăria Peștișorul Auriu. Încă mai desolzeau, eviscerau și filetau peștele (la cerere) fără a-ți mai lua bani în plus pentru acest serviciu. Ceva mai încolo, cam înainte de Florii, apărea în vitrină afișul cu NU: “NU desolzim, NU eviscerăm, NU filetăm”; nici măcar pe bani. Ulterior, această practică a lui NU hotărât a fost extinsă pe termen nelimitat. Nu știu care a fost substratul acestei politici de marketing, dar a contribuit substanțial la decizia mea de a nu mai călca prin magazinele lor. Asta și cu tonul decongelat pe care l-am cumpărat o dată și, după ce l-am autopsiat, a trebuit să-l duc direct la ghena de gunoi. Văd că recent, și-au reconsiderat poziția și oferă din nou aceste servicii, însă contra cost. În fine, nu este treaba mea, că nu-s acționar la ei. Nu-mi convine, nu cumpăr. Ceea ce am și făcut.

101

Au fost două bucăți cam la 350 g fiecare, gata curățați, atât pe interior, cât și pe exterior. Ca să-mi încapă mai bine pe grill, i-am scurtat de cap și i-am despicat pe lungime, fără a-i fileta.

102

I-am stropit cu puțin ulei, i-am asezonat cu sare și piper mixt și i-am așezat pe grillul bine încins. Cu pielea în jos. I-am ținut 4 minute, i-am întors și i-am mai lăsat 3 minute, după care i-am extras din tigaia-grill.

103

104

Când am pus peștele la rumenit, în partea rămasă libera a grillului am aruncat și 4 pălării de champignon. Atâtea au încăput. Le-am întors și pe acelea după 4 minute, dar le-am lăsat cu gura în jos mai mult, cam vreo 5, poate 6 minute.

105

Am sprijint cozile jumătăților de pește pe felii de portocală și le-am decorat, de asemenea, tot cu portocală.

106

Ciupercile le-am umplut cu un sos de usturoi cu iaurt, un sos aproape nelipsit de la mesele cu pește la grătar. Pentru cromatică, i-am adăugat umpluturii și un fir de mărar proaspăt.

109

Dacă vi s-a părut ciudată asocierea păstrăvului cu portocala, mai are rost să vă spun că, pe lângă garnitura de ciuperci, am avut și mămăligă?

108

Nu vă mai spun. Vă spun doar că tot melanjul acesta de păstrăv, portocală, usturoi, iaurt, mămăligă și ciuperci s-a împăcat minunat cu Zghihara de Huși seacă și rece de-ți făcea gura pungă și-ți clănțăneau implanturile-n cavitatea bucală.

107

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

P.S. vă las aici și două rețete colectate din magazinul cu pricina, să nu mă acuze că le-am făcut reclamă proastă.

111

110

P.P.S. Nu le-am încercat (încă).

1 thought on “Păstrăv curcubeu la tigaia grill

  1. Pingback: Peşte şi iarăşi peşte… | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.