Păstrăv aromatizat la tigaie cu legume fierte la abur

100Un peşte gustos, fără prea multe oase (o caracteristică esenţială pentru cei care, ca şi mine, stau mai prost cu acuitatea vizuală 🙂 ) şi care nu necesită preparative laborioase. Păstrăvul se poate frige direct pe grătar, se poate cuptoriza sau se poate trage la tigaie, enumerarea acestor procedee nefiind exhaustivă.

Ce vă trebuie?

  • 2 păstrăvi potriviţi ca mărime (cca 250 – 300 g bucata), evisceraţi şi curăţaţi de solzi;
  • 4 – 5 fire de cimbru proaspăt;
  • 4 – 5 fire de oregano proaspăt;
  • câteva frunze de busuioc proaspăt;
  • 2 – 3 cartofi potriviţi (350 – 400 g în total);
  • 150 – 200 g mazăre congelată;
  • 150 – 200 g morcovi baby congelaţi;
  • 2 – 3 linguri de ulei vegetal (de măsline sau din sâmburi de struguri);
  • ¼ lămâie (doar sucul);
  • sare şi piper după gust.

Cum procedaţi?

  • Spălaţi bine peştele şi eliminaţi excesul de apă cu şervete absorbante;
  • Umpleţi peştele cu ierburi, asezonaţi-l cu sare şi piper;
  • Încingeţi uleiul într-o tigaie antiaderentă şi trageţi peştele în uleiul încins, la foc mediu spre mare, 3 – 4 minute pe o parte şi 2 – 3 minute pe partea cealaltă;
  • Atenţie mare când întoarceţi peştele de pe o parte pe alta, să nu-l rupeţi sau să nu-i desprindeţi pielea;
  • Dacă totuşi pielea se desprinde, dezosaţi peştele şi aranjaţi-l în farfurie sub formă de filé (ca în imaginile de aici 😉 );
  • Stropiţi peştele cu zeamă de lămâie;
  • Legumele se fierb la abur (există vase speciale, etajate: la partea inferioară se pune apa, iar pe sita de la partea superioară se pun legumele, în strat subţire): cartofii (15 – 20 de minute), morcovii şi mazărea (10 – 15 minute) – legumele congelate se pun ca atare, nu necesită dezgheţare prealabilă.

Pe lângă păstrăvul astfel amenajat merge fie un sos de usturoi cu iaurt, fie un sos cu frunze de sfeclă roşie. Merg chiar şi amândouă. Iar pentru că păstrăvul trebuie să înoate, are nevoie de lichid. De preferinţă demisec. Feteasca Regală de Recaş reprezintă o opţiune demnă de luat în seamă.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

3 thoughts on “Păstrăv aromatizat la tigaie cu legume fierte la abur

  1. Traffic is the key to my website business. I found a company that has been an amazing resource in building our traffic and the communication back and forth has been refreshing. I use most of the services offered by this company and I am now getting hundreds of targeted visitors to my website every day. Take a look here: https://luciangavrila.ro

  2. Pingback: Peşte şi iarăşi peşte… | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.