Paste picante cu dovlecei

100

În urbea noastră există trei magazine Lidl, amplasate în diverse zone. În naivitatea mea, am crezut că produsele din oferta pe care o găsesc în cutia poştală (când nu uită spammerul s-o livreze sau când nu mi-o „împrumută” altcineva) se regăsesc în toate cele trei magazine. Când l-am vizitat pe cel mai apropiat din punct de vedere geografic de reşedinţa mea, am constatat că nu-i chiar aşa. Drept pentru care m-au pierdut de client, iar dacă totuşi îi musai să cumpăr ceva de la firma respectivă (negăsind în altă parte), trebuie să merg tocmai lângă insulă, unde au magazinul cel mai bine garnisit, fiind poziţionat aproape „de centru”.

Într-o astfel de incursiune, chitit fiind pe brânzeturi de tip „fromage”, am descoperit nişte paste cum făcea bunica (cel puţin aşa scrie pe ambalaj); unele portocalii, altele de-un vineţiu spre negru.

 

Mai întâi le-am testat pe cele mai puţin închise la culoare care zice-se conţin pastă de tomate şi ardei iute (0,7%).

  • Le-am fiert regulamentar, în apă cu sare, 3 minute, cât scrie la procedură.
  • După ce le-am scurs – clătit – scurs, m-am apucat de restul ingredientelor.
  • Dovlecelul l-am curăţat şi l-am cuburit (adică l-am tăiat în cuburi de circa 1 cm). Între noi fie vorba, merge şi necurăţat, doar bine spălat.
  • Şunculiţa (sau ce-o fi – de porc să fie) tăiată în feliuţe mici am rumenit-o în propria-i grăsime, într-o tigaie antiaderentă. (Paranteză: dacă postiţi, săriţi peste etapa cu şunculiţă şi căliţi doar dovlecelul într-o lingură de ulei de măsline. Închid paranteza.)
  • Peste şunculiţă puneţi la călit dovlecelul, cam vreo 10 minute, să se înmoaie bine şi să prindă puţin rumen în obraji. Nu uitaţi să-i puneţi niscaiva sare şi piper (dar nu mult, că au pastele suficientă iuţeală).
  • Peste toate astea răsturnaţi pastele fierte, amestecaţi cu nădejde 2 – 3 minute după care stingeţi focul, puneţi capacul şi lăsaţi-le sa se odihnească  vreo câteva minute înainte de a le pune pe platouri.

Opţional puteţi rade pe deasupra nişte parmezan, ori puteţi pune câteva linguri sănătoase de pesto cu leurdă, nuci şi migdale. Dacă nu ştiţi cum se face, aruncaţi o privire aici.

Vinul este neapărat necesar, pentru a stinge iuţeala din farfurie. Alb sau rosé, rece să fie!

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.