Pastă de leurdă cu iaurt

100

Pentru irlandezii de pretutindeni astăzi este ziua lor națională. A irlandezilor de pretutindeni. Pentru restul lumii, în special al celei occidentale, este un prilej de petrecere cu bere. Multă bere. Cunoștințele mele despre bucătăria irlandeză fiind limitate, m-am gândit să vin cu ceva nu neapărat tradițional, dar măcar să semene la culoare cu acel irish green inconfundabil. Pastă de leurdă, care va să zică și Lá Fhéile Pádraig Sona Daoibh!

Luați cam două legături de leurdă proaspătă, o spălați bine de tot, apoi o zvântați cât mai tare. O tăiați cam la 1 cm lățime și o pasați cu un mixer vertical.

O să vă dea ceva de furcă, dar nu abandonați. Încet – încet se va transforma în pastă. Aruncați peste ea un praf de sare și unul de piper, precum și vreo două linguri de ulei de măsline extravirgin.

Mixați din nou până când obțineți o pastă fină. La această pastă adăugați o cutie (125 g) de iaurt grecesc cu 10% grăsime (dacă sunteți la dietă, există și cu 0% grăsime – mă îngrozesc însă gândindu-mă la ce-au pus în el ca să-i asigure consistența) și amestecați lejer, cu o lingură, până la omogenizare. Nu-i indicat să dați iaurtul prin mixer, să nu ziceți că nu v-am avertizat!

Pasta rezultată seamănă foarte bine la gust cu sosul de iaurt cu usturoi pe care vi l-am recomandat de multe ori. Merge foarte bine și cu carne friptă, cu cartofi copți sau prăjiți, ori pur și simplu întinsă pe pâine prăjită.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

Leave a Reply

Your email address will not be published.