Păpăradă fusion cu cartofi noi

100La păpăradă, păpară, papară, scrob, omletă – or mai fi şi alte denumiri – se pricepe toată lumea (precum la politică sau la fotbal), însă cred că suntem ( 😀 ) puţini experţi în păpăradă fusion. În această minunată păpăradă avem ceva influenţe gastronomice româneşti (datorate cartofilor aproape ţărăneşti şi a ouălor bătute cu caş proaspăt de oaie), chino-japoneze (sosul de soia) şi din subcontinentul indian (curry).

Ce vă trebuie? (cantităţi orientative pentru o masă în doi)

  • 2 pulpe de pui dezosate;
  • 10 cartofi noi ceva mai mărunţi (dar mai mari decât nucile);
  • 2 ouă;
  • 100 g caş proaspăt;
  • 2 fire de usturoi verde;
  • 2 fire de ceapă verde;
  • 2 linguri de sos de soia;
  • 2 linguriţe pastă de curry verde;
  • 1 lingură de ulei de măsline;
  • sare şi piper;
  • 2 roşii, 2 castraveţi, 2 ridichi, 2 cepe verzi, câteva frunze de salată verde, sare, ulei de măsline – pentru salată.

Cum procedaţi?

  • Tăiaţi pulpele de pui în fâşii sau cuburi mici şi marinaţi-le cu amestecul de sos de soia şi pastă de curry, preţ de vreo jumătate de ceas;
  • Între timp spălaţi bine cartofii cu un burete de sârmă şi fierbeţi-i în apă sărată vreo 15 – 20 de minute, după care scurgeţi-i de apă şi tăiaţi-i în sferturi;
  • Tăiaţi rondele fine ceapa şi usturoiul;
  • Daţi caşul pe răzătoarea mare şi amestecaţi-l cu ouăle bătute, potrivite de sare şi piper;
  • Încingeţi uleiul într-un wok sau o tigaie mai înaltă şi azvârliţi în uleiul încins bucăţile de pui, pe care le rumeniţi frumos, amestecând la foc iute, nu mai mult de 5 – 6 minute;
  • Scoateţi carnea deoparte, iar în grăsimea din tigaie aruncaţi cartofii, ceapa şi usturoiul, împreună cu un praf de sare şi unul de piper;
  • Căliţi cartofii la foc potrivit, amestecând, cam 5 minute (n-au nevoie de mai mult timp fiind deja fierţi – trebuie doar să prindă puţină culoare), după care aruncaţi peste ei bucăţile de pui şi ouăle bătute cu caş;
  • Amestecaţi energic 30 de secunde, omogenizând bine totul, închideţi focul şi lăsaţi tigaia acoperită preţ de 2 – 3 minute, după care puteţi răsturna păpărada în farfurii.

Puneţi alături o salată pregătită din ingredientele recomandate (nu-s obligatorii toate şi nici restricţii pentru altele nu aveţi 🙂 ) şi un pahar rece de vin de ţară aspru sau mai dulceag, mai blond sau mai roşcat, după cum vă descurcaţi. Atât.

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.