O păpăradă de sezon. Dacă spanac găsiți cam tot timpul anului (fie congelat, fie proaspăt), cu leurda e puțin mai dificil. Așa că nu ratați ocazia, și faceți-o acum, cât se poate. Păpărada cu spanac și leurdă merge și la micul dejun, dar și mai bine se potrivește pentru masa aceea de-i zic americanii “brunch”: prea târzie ca să fie mic dejun, prea matinală ca să fie prânz. Judecând după cantitățile pe care le-am folosit, ar fi un mic dejun pentru două persoane, ori un brunch pentru una. Însă nu-i obligatoriu să vă luați după măsurătorile mele.
- 2 ouă;
- 4 felii subțiri de bacon;
- O mână de spanac proaspăt (poate fi și de-acela “copil”);
- O mânuță de leurdă;
- Un fir de ceapă verde;
- 50 g pastramă din piept de curcan;
- 50 g caș (de preferință afumat);
- O lingură de ulei;
- Sare și piper după gust.
- Spălați bine spanacul și leurda, scurgeți-le la fel de bine și apoi tocați-le laolaltă, da’ nu prea mărunt;
- Spălați ceapa și tăiați-o în rondele subțiri;
- Tăiați cubulețe mici pastrama de curcan și cașul;
- Bateți bine ouăle cu sare și piper, apoi încorporați în ele jumătate din cantitatea de caș și ceapa tocată;
- Încingeți o tigaie antiaderentă și rumeniți în ea feliile de bacon, până devin crocante;
- Scoateți-le din tigaie și lăsați-le deoparte pe șervete absorbante care să rețină excesul de grăsime;
- Peste grăsimea lăsată de bacon în tigaie adăugați puțin ulei și rumeniți la foc potrivit, vreo 2 – 3 minute, cubulețele de pastramă;
- Adăugați în tigaie spanacul și leurda și lăsați-le la încins tot așa, 2 – 3 minute (nu uitați să mai amestecați din când în când);
- Aruncați în tigaie bucățelele de caș și mai amestecați 2 – 3 minute, până când cașul dă semne că începe să se întindă;
- Aruncați în tigaie ouăle bătute, amestecați zdravăn, stingeți focul de sub tigaie și puneți-i capacul.
Așteptați vreo 3 – 4 minute, timp în care puteți să vă prăjiți o felie de pâine (nu-i musai) și testați palinca (asta-i musai).
Răsturnați
omleta păpărada în farfurie, ornați-o cu feliile crocante de bacon și dați-i bătăi!