Pălării umplute cu brânză de capră

100Simplu și rapid. Câteva pălării mai mari (măcar 5 cm în diametru) de ciuperci champignon, un rulou de brânză de capră, o bucățică de unt, sare, piper, chilli. O tavă și un cuptor preîncălzit 15 minute la 200 ˚C. Cam asta-i tot ce vă trebuie.

Întâi și mai întâi se îndepărtează cozile ciupercilor (pe care le puteți folosi la supe, sau drept garnitură, alături de alte legume fierte, sotate sau prăjite). Pălăriile se spală bine, cu apă din abundență și apoi se scurg.

Se unge o tavă cu unt (sau cu ulei vegetal dacă lucrul acesta vă face să vă simțiți mai bine), după care se pun pălăriile în tavă, cu gura în jos. În felul acesta, apa din ciuperci se va scurge în tavă.

Se dau la cuptorul încins 10 – 12 minute, apoi se întorc cu gura în sus și se umplu cu rondele de brânză de 5 – 7 mm grosime tăiate din rulou. Se asezonează cu sare (nu prea multă), piper mozaic proaspăt râșnit și puțină pudră de chilli. Se dau din nou la cuptor pentru încă 10 – 12 minute.

Merg fie pe post de gustări calde, fie drept garnitură, eventual în combinație cu legume fierte la abur, la diverse preparate din pește la grătar.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

Leave a Reply

Your email address will not be published.