Ouă umplute cu sardele

_100Am pregătit o salată de țelină cu piept de pui (detalii despre ce și cum, găsiți aici, sau aici), numai că am făcut mai multă maioneză decât ar fi trebuit, așa că mi-au mai rămas vreo trei linguri. N-am vrut nici să înec salata în maioneză, dar nici să arunc excedentul maionezos nu-mi venea. Drept pentru care am mai fiert câteva ouă și am confecționat cel mai nesănătos aperitiv: ouă umplute. Ca să-l mai însănătoșesc puțin, i-am mai pus și niște sardele. Conservate în ulei. Că tot sunt bogate în Omega 3 și 6, vitamine (A, D și ceva B-uri), fosfor, potasiu, calciu și seleniu. După toate aceste plusuri, parcă nici nu mai contează conținutul lor de colesterol ori de sodiu.

_102

Ce vă trebuie?

  • 6 ouă;
  • 1 cutie (125 g) de sardele în ulei;
  • 2 linguri de muștar (normal sau iute, nu dulce);
  • 2 – 3 linguri de maioneză (clasică, sau light);
  • Sare și piper – după gust;
  • Câteva frunzulițe de pătrunjel verde – pentru decor.

Cum procedați?

Spălați ouăle și puneți-le la fiert în apă rece. Lăsați-le să clocotească 5 minute (ca să iasă tari), apoi răciți-le sub jet de apă rece (o să se curețe mai ușor de coajă).

_101

După ce se răcesc, decojiți ouăle și tăiați-le în două, pe lungime. Separați gălbenușurile, iar albușurile așezați-le pe un platou (evident, cu scobitura în care a fost gălbenușul în sus).

_103

Într-un castron puneți sardelele scurse de ulei, 3 gălbenușuri fierte, muștarul și amestecați bine cu o furculiță. Încercați să obțineți o pastă cât mai omogenă (la nevoie puteți folosi și mixerul, deși nu cred că o să fie cazul).

_104

Asezonați cu sare și piper, adăugați maioneza și omogenizați amestecul.

_105
_106

Cu pasta obținută umpleți jumătățile de ou.

_107

Ornați cu puțină maioneză și decorați cu frunzulițe de pătrunjel. Păstrați-le la rece măcar 30 de minute înainte de servire.

_108

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

_110

Alte sugestii de ouă umplute, găsiți aici, sau dând click pe imaginea de mai jos.

3 thoughts on “Ouă umplute cu sardele

  1. Pingback: Peşte şi iarăşi peşte… | Food and beyond…

  2. Pingback: Cum valorificăm ouăle fierte de la Paște | Food and beyond…

  3. Pingback: Ouă umplute – astăzi cu maioneză și ceapă roșie | Food and beyond…

Leave a Reply

Your email address will not be published.