Ouă normande

100Când am botezat această “rețetă” astfel, nici prin cap nu mi-a trecut că într-adevăr există Eggs Normandy. Însă Google le-a găsit rapid. Pregătirea lor nu reprezintă mare filozofie, iar dacă ați făcut vreodată ochiuri și pâine prăjită, sunteți deja calificat pentru prepararea ouălor normande.

Ce vă trebuie?

O porție necesită două felii de pâine, două ouă, două frunze de salată, câteva felii de brânză Petit Pont-l’Évêque, o ceapă verde mică, puțin unt sau ulei, sare și piper după gust.

Pâinea pe care am folosit-o nu știu dacă o s-o găsiți în magazine. Este o pâine făcută în casă, din făină de grâu integrală, amestecată cu puțină făina de secară. În aluat se pun și bucăți de nucă. Este o pâine care se asortează foarte bine cu brânzeturile franțuzești.

Brânza, asemănătoare Camembertului, o găsiți în Lidl, Carrefour sau Auchan (în Franța o găsiți cam peste tot 🙂 ).

Cum procedați?

E puțin de povestit despre cum se pregătesc aceste ouă normande. Imaginile vorbesc. Cât timp se prăjește pâinea, ungeți o tigaie antiaderentă cu unt sau cu ulei și spargeți în ea ouăle (cu atenție, să nu se suprapună sau să se spargă gălbenușurile). Când albușul începe să se închege adăugați pe el feliile de brânză. Nu întoarceți ochiurile și nu le prăjiți excesiv – gălbenușul trebuie să rămână fluid. Când începe să se topească brânza, ochiurile sunt gata. Vă trebuie puțină îndemânare ca să le așezați pe bucățile de pâine prăjită. Adăugați câteva rondele de ceapă verde, sare, piper și ouăle normande sunt gata.

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.