Ouă în chiflă la cuptor

Dacă v-ați plictisit de ochiuri, omletă, ouă fierte sau ouă poșate, iar avocado nu vă place sau nu vă priește, puteți încerca niște ochiuri la cuptor, gătite fără ulei. Durează ceva mai mult pregătirea lor decât a ochiurilor obișnuite, la tigaie, dar o să vă puteți lăuda în fața amicilor, ba chiar și pe Facebook sau pe Instagram că mâncați sănătos – fără prăjeli, fără grăsimi (că șvaițerul n-are decât 40% grăsime), fără colesterol* și cu multă verdeață.

109

* Deși un ou mediu de găină conține circa 0,42% colesterol (adică 190 – 210 mg/ou), concentrat în totalitate în gălbenuș (sursa), se pare că nivelul ridicat de colesterol în sânge este mai puțin influențat de cât colesterol “băgăm” în noi prin alimente, ci mai mult de cât de harnic este organismul nostru în a-l sintetiza.

Ce vă trebuie?

  • 1 chiflă;
  • 2 ouă;
  • 60 g brânză Emmentaler (mai cunoscută la noi drept “șvaițer”);
  • 3 frunze de salată verde;
  • 1 ridiche;
  • 1 ceapă verde;
  • Sare și piper – după gust.

Cum procedați?

Preîncălziți cuptorul la 200 ˚C.

Tăiați chifla în jumătate, iar jumătățile le așezați într-o tavă care va merge la cuptor. În prealabil scoateți câte o linguriță de miez din fiecare jumătate de chiflă. Dacă nu vreți să murdăriți tava, tapetați-o cu o foaie de hârtie de copt.

101

Tăiați brânza în bucăți de 15 × 15 × 5 mm. Încercați să evitați golurile din șvaițer.

Așezați câte o bucată de brânză pe fundul jumătăților de chiflă. Spargeți apoi câte un ou în fiecare jumătate. Grijă mare să nu vă plece oul din chiflă. Înconjurați ouăle cu bucățele de brânză, apoi asezonați-le cu sare și piper.

102

103

Dați tava la cuptor și așteptați să se coacă ouăle. Poate dura cam 15 – 20 de minute.

104

Între timp, tăiți ceapa în inele subțiri (numai partea verde) și una din frunzele de salată în fâșii subțiri.

107

Scoateți chiflele cu brânză și ou pe frunze de salată verde, decorați cu fâșii de salată, inele de ceapă verde și jumătăți de ridiche.

105

106

108

S-aveți poftă și să ne revedem sănătoși!

1 thought on “Ouă în chiflă la cuptor

  1. Pingback: Ouă în chiflă la cuptor | Bacău Expres

Leave a Reply

Your email address will not be published.