Mai dificil decât „adăugaţi punguţă cu orez în apă clocotită şi fierbeţi X minute”. Mai gustos, mai colorat, mai apetisant.
Ce vă trebuie?
Evident, orez. Două punguţe a 125 g. De care vă place. Apoi, nişte şuncă de Praga. Mai puţin de 100 g. O ceapă galbenă medie, şi două – trei fire de ceapă verde. O jumătate de ardei gras roşu şi câteva boabe (20 – 21) de măzăre proaspătă sau congelată. Nişte ulei de susan (½ linguriţă) şi nişte ulei „normal” (măsline, floarea soarelui etc. – vreo lingură, două).
Cum procedaţi?
- Începeţi la fel ca la „adăugaţi punguţă cu orez în apă clocotită şi fierbeţi X minute”, numai că fierbeţi X – 3 minute. Adică mai puţin decât scrie pe ambalaj, ca să nu fie fiert complet. „Al dente”, cum ar zice mâncătorii de paste.
- Tăiaţi şunca în bucăţi mici şi rumeniţi-o în uleiul de susan îndoit cu ulei normal. 2 – 3 minute la foc mediu ar cam fi de-ajuns. Daţi deoparte şunca prăjită şi completaţi, la nevoie, uleiul din tigaie.
- Căliţi ceapa galbenă tocată mărunţel, până când devine sticloasă.
- Adugaţi ardeiul gras tăiat cubuleţe şi mai căliţi 1 – 2 minute.
- Răsturnaţi acum în tigaie orezul (fără punguţă). Căliţi 1 – 2 minute, amestecând.
- Adăugaţi boabele de mazăre şi ceapa verde tăiată inele. Căliţi încă 2 minute, amestecând.
- Adăugaţi înapoi în tigaie şunca prăjită, potriviţi de sare şi pier.
- Turnaţi ¼ de cană de apă, amestecaţi şi ţineţi pe foc până se evaporă apa (cam 3 – 5 minute).
Cam asta-i tot. Tocmai v-aţi căpătat cu o garnitură pentru pui, porc sau vită preparate la wok. Sau cu o garnitură la puiul Tikka sau Tikka Masala.
Dacă doriţi, dublaţi cantitatea de şuncă de Praga din reţetă şi veţi obţine un preparat de sine stătător.
Pingback: Pui Tikka Masala | Food and beyond…
Pingback: Crochete de ton | Food and beyond…
Wow, awesome article. Keep writing.
I like this site very much so much wonderful information.
Thank you.
Thank you ever so for you blog. Much thanks again. Really Cool.
Thanks , I have recently been searching for info about this topic for ages and yours is the best I have discovered till now. But, what about the conclusion? Are you sure about the source?
I appreciate you sharing this blog article. Much thanks again.
VAKPzz Really informative blog post.Really thank you!
I just want to mention I am beginner to weblog and seriously liked your web page. Most likely I’m want to bookmark your blog post . You surely come with fantastic articles. Thanks a lot for sharing with us your web-site.
Pingback: Amintiri americane – în Vegas, la “împinge tava” | Food and beyond…