Omletă cu spanac, chorizo şi altele …

110Astăzi am făcut „curăţenia de Paşte” în frigider. De la aperitivele puse pe masă au mai rămas: o bucată de caş de oi, nişte felii de chorizo şi de şunculiţă ţărănească, o legătură de spanac, nişte ouă de ţară salvate de la cozonaci, pască şi înroşit, plus un ardei iute şi o roşie. Ingrediente numai bune pentru o omletă „sănătoasă”.

Aşa că am bătut bine ouăle (cam 2 – 3) cu puţină sare şi piper, în ele aruncând cu caşul tăiat cuburi mici. Spanacul l-am spălat bine şi l-am tăiat mare. Am aruncat în tigaia încinsă bucăţile de şunculiţă care s-au rumenit şi au lăsat exact atâta grăsime câtă era necesară. Am venit peste ea cu feliile de chorizo, spanacul şi câteva rondele de ardei iute, iar apoi cu ouăle bătute împreună cu brânza aferentă. Când s-a închegat „compoziţia” am răsturnat-o pe o farfurie mare, mare, am pus alături roşia feliată şi vreo 2 frunze de spanac proaspăt, de decor. Iar pentru că un mic dejun sănătos trebuie hidratat, i-am pus alături şi un ştampăl de pălincă (dacă nu ştiţi ce-i ăla ştampăl, gugăl it).

S-aveţi poftă şi să ne revedem sănătoşi!

3 thoughts on “Omletă cu spanac, chorizo şi altele …

Leave a Reply

Your email address will not be published.